Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dolazak u Split, ministar zdravstva Darko Milinović iskoristio je i za obilazak tamošnje HDZ-ove središnjice iz koje se kritikama obrušio na gradonačelnika Željka Keruma zbog uvreda koje je izrekao vijećnici HDZ-a na zadnjoj sjednici gradskoga Vijeća.


'Željku Kerumu poručujemo mi iz HDZ-a takav odnos prema ženama i prema vijećnicima HDZ-a ovdje u Splitu nećemo tolerirati i svaki puta će vijećnici izaći sa sjednice ukoliko se taj postupak ponovi, neprimjeren skandalozan odnos Željka Keruma prema vijećnicima HDZ-a nećemo tolerirati', rekao je Milinović.

Vezani članci Barbara Štrbac Gotovo je sigurno da će tužbi protiv Zadravec biti još: "Jučer je o svemu javno i opširno govorila, danas više ne. Hoće li zbog toga snositi neke posljedice, znat će se idućih dana" Civilna zaštita, ilustracija Inspektori pokušali ući u kafić, vlasnik ih spriječio i ispsovao

Zaoštravanje politike splitskog HDZ-a prema gradonačelniku Željku Kerumu ‘apsolutno je usklađeno s djelovanjem stranke na nacionalnoj razini’, kazao je Milinović novinarima. ‘HDZ je u Splitu sada u oporbi i ne želi praviti ustupke da bi po svaku cijenu bio na vlasti. Od vodstva splitskog HDZ očekujem da podupre sve dobre projekte aktualne vlasti u gradu, što će podržati i hrvatska vlada, ali jednako tako i da bude oštra oporba kada nešto nije kako treba’, kazao je Milinović.

'Neće biti prijevremenih izbora'

Na novinarski upit kako komentira činjenicu da je HDZ na gradskoj razini u Splitu u političkom sukobu sa Kerumovom Neovisnom listom dok istodobno na razni Splitsko-dalmatinske županije HDZ koalira s Kerumovom listom, Milinović je kazao kako on ‘to ne smatra posebice upitnim’. ‘Radi se o različitim razinama problema i projekata’, dodao je Milinović. Početkom ovog tjedna vijećnici HDZ-a u splitskom Gradskom vijeću napustili su sjednicu tog tijela zbog verbalnog sukoba s Kerumom, pri čemu su se međusobno optuživali za uvrede, a dan uoči sjednice splitski HDZ je javno pozvao Keruma da podnese ostavku tvrdeći da svojim ponašanjem blati Split. Kerum na takve optužbe odgovara da su to ‘gluposti’ te da on smeta i HDZ i SDP-u jer ih je pobijedio na prošlogodišnjim lokalnim izborima.

Milinović je danas za boravka u Splitu također odbacio i mogućnost prijevremenih izbora u Hrvatskoj ustvrdivši da za tim nema potrebe jer HDZ s koalicijskim partnerima ima ‘stabilnu većinu u Hrvatskom saboru’. Oni koji govore o potrebi prijevremenih izbora ne rade za dobrobit Hrvatske, jer ne postoji nikakva pretpostavka za prijevremene izbore, izbori će biti redovni 2011. godine, rekao je Milinović. (I.D. / Hina)