Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sigurnost i povjerenje

Skandal u ličkoj policiji: Žena prijavila policajce za silovanje u automobilu, uhićeni su

Dvojica policajaca iz PU ličko-senjske uhićena su zbog sumnje da su počinili kazneno djelo protiv spolne slobode.

Služba kriminalističke policije Policijske uprave ličko-senjske dovršila je kriminalističko istraživanje nad dvojicom policijskih službenika Policijske uprave ličko-senjske zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo protiv spolne slobode na štetu ženske osobe, priopćeno je iz PU ličko-senjske.

Protiv uhićenih je policajaca podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. Policija nije htjela otkriti više detalja o ovom slučaju, a pravdaju se zaštitom žrtve od sekundarne viktimizacije.

Prema neslužbenim informacijama, žena je prijavila dvojicu policajaca za silovanje. Slučaj se, prema našim informacijama, dogodio na području Gospića. Jutarnji list piše, pozivajući se na neslužbene izvore, da se silovanje dogodilo u automobilu te da su oba policajca dugo godina u službi (stariji više od 20, a mlađi više od 10 godina). 

Pročitajte i ovo Sprovod šefa Wagnera Brojne sumnje Zbog ove žene na Prigožinovu sprovodu javile su se sumnje da šef Wagnera nije mrtav

"Zbog sumnje da su počinili težu povredu službene dužnosti, provodi se postupak utvrđivanja njihove disciplinske odgovornosti te će danas biti udaljeni s dužnosti", kaže se u priopćenju.

Naglašavaju da MUP, kao i PU ličko-senjska, ima nultu stopu tolerancije na bilo koji oblik zlostavljanja žena te ovakvo ponašanje najoštrije osuđuju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ogorčeni mladenci Vjenčanje iz pakla kraj Zagreba! 150 gostiju proživjelo agoniju: "Povraćao sam i imao proljev, dobio sam i temperaturu. Morala je doći i Hitna"

"Donekle nas umiruje činjenica da je žrtva zadržala povjerenje u policiju i slučaj prijavila upravo Policijskoj upravi ličko-senjskoj, nakon čega su provedene sve potrebne mjere i radnje kriminalističkog istraživanja.

Iako su počinitelji uhićeni i protiv njih je podnijeta kaznena prijava, ovakvim izoliranim ponašanjem pojedinaca nanesena je ogromna šteta svim pripadnicama i pripadnicima policije koji profesionalno i odgovorno obavljaju svoj posao na dobrobit svih naših sugrađana", stoji u priopćenju policije. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene