Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog neprovođenja strukturnih reformi

Sabor: Međusobne optužbe u raspravi o SDP-ovoj interpelaciji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Međusobne optužbe, zahtjevi za stankama, obilježili su u četvrtak popodne saborsku raspravu o SDP-ovoj interpelaciji o radu Vlade radi 'neuspjeha u provedbi struktrunih reformi', no, ona je pala u drugi plan zbog informacije da je bivšem premijeru Ivi Sanaderu povećana zatvorska kazna na šest godina i da mora u zatvor.

Sramotno je da, kada rapravljamo o izostanku reformi, premijer Plenković nije imao hrabrosti doći u Sabor, vjerojatno ga je strah odgovarati na pitanja, ustvrdio je Peđa Grbin (SDP), pa zatražio stanku.

Pročitajte i ovo Marija Selak Raspudić Reforma Hrvatskog sabora Selak Raspudić: "Željezna ograda, simbol HDZ-ove Vlade, stvar je prošlosti" Nikola Grmoja uoči obljetnice Oporba podijeljena oko Vukovara i Škabrnje: "Nitko tko se zalaže za vrijednosti mira i mirotvorstva ne želi ovih dana izazivati incidente"

Među 23 potpisnika interpelacije, devet su bili članovi Vlade SDP-a koja je 2014. bila ocijenjena kao šesta najneuspješnija na svijetu i onda oni traže interpelaciju o radu ove Vlade koja je prije par dana stavljena uz bok Njemačkoj, Portugalu, Danskoj, Španjolskoj, rekao je HDZ-ov zastupnik Branko Bačić.

Ističe kako prozivke stižu od bivše vlade koja je Hrvatsku zadužila za 80 milijadri kuna, rejting države 'dovela na smeće'.
Na te Bačićeve ocjene žestoko je reagirao Branimir Bunjac (ŽZ).

"Raspravljamo o uspjesima vlade čiju većinu čini stranka čiji je dugogodišnji predsjednik kriminalac, koji je krao proračunski novac", rekao je Bunjac.

Dodao je kako ne može prihvatiti uvjeravanja da je Sanader, "koji je ukrao 700 milijuna, to radio sam, da nitko iz njegove vlade i stranke to nije znao, da je bio Pale sam na svijetu. Njegovi su suradnici sve znali i sudjelovali u nečasnim radnjama", ustvrdio je Bunjac.

Kritike koje je na račun rada aktalne Vlade naveo šef SDP-a Davor Bernardić odbacio je potpredsjedik Vlade ministar Tomislav Tolušić.

Već treću godinu bilježimo zdravi rast, podignuli smo BDP, smanjili udio javnog duga, povećali minimalne plaće, smanjili stopu nezaposlenosti, podigli broj zaposlenih, raste gospodarstvo, provodi se mirovinska reforma, rekao je Tolušić.

Bačić nije torbe nosio, niti je novce skuplja, ni dijelio

Bačić je, pak, poručio Bernardiću da su najveći dio njegova 20-minutnog izlaganja okaraketizirale klevete, uvrede i optužbe.

"Bio sam uvjeren da će vam presuda Općinskog građanskog suda u Zagrebu zbog klevete (Ante Ramljaka) biti putokaz za današnje izlaganje, no vi nastavljate na isti način; preporučujem da ubuduće, prije nego optužujete, malo bolje promislite zbog kazni koje ćete platiti za klevetu", rekao je HDZ-ov zastupnik Bačić.
"Vi meni prijetite, ali neću odustati da razotkrijem kriminal u ovoj zemlji, nećete me zaustaviti, pogotovo ne vi koji ste za Sanadera nosili crne torbe", uzvratio mu je Bernardić.

Te Bernardićeve tvrdnje Bačić je odlučno opovrgnuo.
"Branko Bačić ni za koga nije nosio torbe, niti je torbe nosio, niti je novce skupljao, ni dijelio. A kada se želite vratiti u prošlost, kao predsjednik SDP-a recite javnosti gdje je 700 tisuća eura koje je za vilu na Bohinju SDP-u platio vaš ravnatej HRT-a Gordan Radman", upitao je Bačić predsjednika SDP-a.(Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene