Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mimo najava i očekivanja, nova HDZ-ova izvršna vlast u Sisačko-moslavačkoj županiji bavi se samo kadroviranjem, rekao je Zoran Vasić.


Županijski sisačko-moslavački SDP optužio je u ponedjeljak novu HDZ-ovu izvršnu vlast u Županiji da politički kadrovira, navodeći kao primjer najavljenu smjenu ravnateljice Doma zdravlja u Sisku za koju tvrde da je neutemeljena.

Vezani članci Mirela Ahmetović Ahmetović: ''Procese u HDZ-u vuče čovjek iz sjene koji je za ručicu doveo sadašnjeg, a dovest će i budućeg predsjednika'' Crobarometar - ožujak, drugi dio - 01 Koji su političari najpopularniji? Doznajemo i koji problemi građane najviše tište te koliko njih se brine oko korone

Mimo najava i očekivanja, nova HDZ-ova izvršna vlast u Sisačko-moslavačkoj županiji bavi se samo kadroviranjem, politikantstvom i spletkarenjem, rekao je na konferenciji za novinare predsjednik Županijske organizacije SDP-a Zoran Vasić.

Čelnici županijskog SDP-a su novinarima predočili poziv za sjednicu Upravnog vijeća Doma zdravlja zakazanu za utorak, 14. srpnja, na čijem je dnevnom redu odluka o otkazu ugovora o radu na neodređeno vrijeme ravnateljice Nikoline Pinter. Toj su odluci, kako navode, prethodile neutemeljene i ničim argumentirane optužbe o navodnom nesavjesnom radu ravnateljice.

HNS prednjači po donacijama, čeka se HDZ-ovo izvješće

Ravnateljica Nikolina Pinter tvrdi da se radi o eklatantnom primjeru političkog šikaniranja.

"Na moje učestale pisane pozive županu Ivi Žiniću da posjeti Dom zdravlja kako bi se upoznao s našim radom i poslovanjem, nikad nisam dobila niti odgovor. A treba reći da sam 2008. godine Dom zdravlja zatekla s 4,3 milijuna gubitaka i 2,5 milijuna duga dobavljačima, bez isporuke lijekova, lož ulja i s iskopčanim telefonima. Za prvog mandata uštedama smo sanirali dugovanja, a od 2011. godine poslujemo pozitivno. Podmirili smo sve obaveze, postali likvidni, modernizirali smo brojne ambulante, redovno isplaćujemo plaće, a na računu trenutačno imamo 1,3 milijuna kuna. Upravno je vijeće prihvatilo sve dokumente i izvješća, a sada donosi odluku o mom otkazu. Smatram da je ovo eklatantan primjer političkog šikaniranja", rekla je Pinter.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook