Obavijesti Video Pretražite Navigacija
6.500 nezaposlenih

Sisak: Evo kako kandidati za gradonačelnika misle riješiti problem nezaposlenosti!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kampanja je već dojadila Siščanima- dok se stranke svađaju preko plakata, njih je bez posla više od 6 i pol tisuća. Očekuju bolji život. Za mjesto gradonačelnika bori se 6 kandidata. Ekipa Dnevnika Nove TV ih je pitala kakvo rješenje nude.

'Trebate doći u Sisak preko zime, kad gradonačelnik sva svjetla ugasi pa ti hodaj kao ćorava kokoš', kazao je je jedan Siščanin. Od poruka, kojima su ih političari zasipali, Siščani su očekivali više. Da ih četvrti mandat zaredom neće iznevjeriti, obećava aktualni HDZ-ov gradonačelnik. No, Dinko Pintarić pred kamere šalje zamjenicu. Ona obećava ono što su već imali priliku napraviti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Fimi media' sisačkog HDZ-a Istraga u Sisačkom vodovodu zbog donacija i fiktivnih računa Slika nije dostupna Istupi SDP-ovih političara Oporba tvrdi da sisački HDZ ima svoj slučaj Fimi medije

'Nudimo samo borbu za otvaranje novih radnih mjesta što je, znamo, jedan od najvećih problea i to ne samo Siska, nego čitave Hrvatske', kazala je Ivona Nemeth Novak, zamjenica kandidata.

U gradu posao nema gotovo 7 tisuća ljudi. Pobijedi li, promijenit će to novcem Europske unije - uvjerava sisačka oporba. 'Poduzetnički inkubator koji bi omogućio mladim poduzetnicima i svima s idejom da u prostoru neopterećenom troškovima knjigovodstva, razvijaju svoju ideju i bore se za svoj položaj na tržištu', kazala je Kristina Ikić Baniček, kandidatkinja za gradonačelnicu koalcije SDP-HNS-HSU.

Kandidatkinja pravaškog bloka u politiku je ušla kao profesorica, pa su i njezin glavni cilj djeca. 'Ulagali bi u obrazovanje i u udruge mladih. Ne želimo obećavati ono što ne možemo ispuniti', kazala je Jasna Kapelec, kandidatkinja za gradonačelnicu HSP-HČSP-AHSP.

>>
Sisak: Istražuje se način financiranja plakata aktualnog gradonačelnika Pintarića

Za razliku od nje, u gradu s velikim brojem umirovljenika, Ivanka Boras upravo njihove glasove priželjkuje. No, i drugi su joj problemi prioritet. 'Pomoć najugroženijima- to su nezaposleni, umirovljenici i studenti', kazala je Boras, kandidatkinja za gradonačelnicu Stranke umirovljenika.

Pobijedi li, jedan od 6 sisačkih kandidata, raskinut će sve sumnjive gradske ugovore i ulagati u industriju. 'Napraviti sve preduvjete kroz poslovnu zonu kao što je željezara da bi se Sisak vratio na stare grane, kao što je nekad bio', kazao je Zoran Lisac, kandidat za gradonačelnika Zavjet za Hrvatsku.

O pobjedi još ne razmišlja, ali Rajko Mladenović sugrađanima nudi zajedničke projekte. 'Da poberemo sve ono što je najpametnije u Sisku, bez obzira na stranačka obilježja. Ne mora biti član stranke i da ti timovi naprave projekte na način da dođe do porasta gospodarstva', kazao je Rajko Mladenović, kandidat za gradonačelnika DSU-HDRS-SDSS.

Sve do tada, građanima Siska, ostaje da se sami nose s problemima i političkim obećanjima.

 Najnovije vijesti i istraživanja čitajte na Lokalni izbori 2013

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene