Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu Preporod u Dubrovniku je objavio rezultate izjašnjavanja među zaposlenicima osnovnih i srednjih škola prema kojem su se članovi sindikata odbili ponudu Vlade kojom je prekinut štrajk u školama.


Na konferenciji za novinare u Dubrovniku Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu Preporod objavio je rezultate izjašnjavanja među zaposlenicima osnovnih i srednjih škola o Vladinoj ponudi.

Vezani članci Branimir Mihalinec (Foto: Dnevnik.hr) Mihalinec o tvrdnjama ministra Marića: "To je skandalozno! Željko Stipić (Foto: Dnevnik.hr) Stipić otkriva koliko je Vladina ponuda niža od onoga što traže sindikati: "To bi bilo mudro i riješilo bi štrajk"

Ukupno se izjasnilo 10.667 zaposlenika u hrvatskim školama, rekao je na početku Željko Stipić, čelnik Preporoda, čiji su članovi jedini pristupili izjašnjavanju o ponudi Vlade. ''Za prihvaćanje ponude bilo je 4037 zaposlenika, odnosno 38,8 posto, a protiv ponude 6536 ljudi ili 61,82 posto. To znači da sindikat Preporod neće potpisati sporazum'', rekao je Stipić.

''Sindikati su se pokazali nevjerodostojni. Dva su se sindikata odlučila da odluku donesu tijela, da ne ide u javnost. Kad smo prvi put dobili nešto na papiru od premijera, druga točka sporazuma bila je da odluka bude na tijelima bez izjašnjavanja. Dva su sindikata na to pristala. Ja to smatram lošim", rekao je Stipić. Na pitanje jesmo li mirni kada je riječ o štrajku u školama, čelnik sindikata je rekao: ''Mislim da za neko vrijeme jesmo.''

Stipić je ranije u razgovoru za DNEVNIK.hr najavio da članovi Preporoda, kakav god rezultat bio, neće samostalno nastaviti sa štrajkom.