Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZATRAŽILI OD RAVNATELJA POLICIJE

Traže disciplinsku odgovornost za šefa riječke policije: "Fotografija govori više od tisuću riječi"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sindikat policijskih službenika od glavnog ravnatelja policije Nikole Miline zahtijeva disciplinsku odgovornost načelnika PU primorsko-goranske Tomislava Dizdara zbog lakše povrede službene dužnosti, a objasnili su i zašto.

Predsjednik Sindikata policijskih službenika Mario Puškarić u dopisu upućenom glavnom ravnatelju policije Nikoli Milini traži disciplinsku odgovornost za načelnika PU primorsko-goranske Tomislava Dizdara zbog lakše povrede službene dužnosti.

Kako navodi u dopisu, sindikat je dobio više pritužbi policajaca u kojima se navodi da šef riječke policije nepropisno nosi dijelove policijske odore. Na internetskoj stranici PU primorsko-goranske je 21. srpnja ove godine, uz vijest o sigurnoj turističkoj destinaciji, fotografija na kojoj se jasno vidi da Dizdar ne nosi kapu niti službeno naoružanje i opremu.

Podređene policajce kažnjava

U dopisu Milini iz sindikata poručuju da Dizdar zbog takve iste lakše povrede službene dužnosti "licemjerno provodi disciplinske postupke i kažnjava podređene policijske službenike". Od šefa policije očekuju pokretanje i provođenje disciplinskog postupka te da i načelnicima ostalih policijskih uprava skrene pažnju na propisno nošenje odore.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Razbojništva i prevare usred krize Kriminalcima odlučna poruka iz policije: "Možete biti hrabri koliko hoćete, kad tad ćemo vam pokucati na vrata"

Dopis Sindikata policijskih službenika prenosimo u cijelosti.

"Zaprimili smo pritužbu policijskih službenika PU primorsko-goranske u kojoj se navodi da Tomislav Dizdar, načelnik PU primorsko-goranske, nepropisno nosi dijelove policijske odore, odnosno da kada izlazi iz službenih prostorija u policijskoj odori ne nosi službeno naoružanje i opremu te kapu na glavi.

Tom prilikom upućeni smo da se i osobno uvjerimo na nedolično ponašanje načelnika kroz intervjue koje je davao medijima, a osobito na fotografiji koja je objavljena 21. 7. 2021. godine na službenoj web-stranici Ministarstva unutarnjih poslova – Policijske uprave primorsko-goranske u članku 'U projektu Sigurna turistička destinacija sudjeluju i strani policijski službenici', gdje se jasno i nedvosmisleno vidi da ne nosi niti kapu niti službeno naoružanje i opremu", navodi se u dopisu.

"Fotografija govori više od tisuću riječi"

"Budući da fotografija govori više od tisuću riječi, kada ju pogledate, shvatit ćete bahatost i samouvjerenost jednog načelnika koji si daje za pravo da za identičnu lakšu povredu službene dužnosti licemjerno provodi disciplinske postupke i kažnjava podređene policijske službenike.

Sukladno navedenom i propisima koji reguliraju disciplinsku odgovornost policijskih službenika, u koje spada i načelnik Tomislav Dizdar kao prvi među jednakima, od Vas očekujemo da, kao neposredno nadređeni policijski službenik, pokrenete i provedete protiv njega disciplinski postupak radi učina lakše povrede službene dužnosti propisane člankom 95. stavkom 1. točkom 6. Zakona o policiji (neuredan izgled ili nepropisno nošenje policijske odore)", dodaje se u dopisu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Iznijeli teške optužbe Sindikat traži smjenu načelnika dubrovačke policije: "Žrtve seksualnog uznemiravanja izložio je javnoj osudi"

"Ujedno Vas molimo da skrenete pozornost svim načelnicima policijskih uprava, kako mi to ne bi morali činiti na ovaj način, da propisno nose odoru hrvatske policije, po uzoru na Vas, jer do sada prateći Vaše javne istupe nikada nismo uočili nepropisno nošenje policijske odore, za razliku od bivšeg glavnog ravnatelja policije Vlade Dominića, kojeg smo također javno prozivali i upozoravali na nepropisno nošenje policijske odore. O poduzetom molimo da nas obavijestite u zakonskom roku pismenim putem", zaključuje se u dopisu kojeg potpisuje predsjednik sindikata Mario Puškarić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene