Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na čelu nove stranke, nazvane Jedina opcija, neće biti nitko iz vodećeg trojca, već Tišnjanin Lovre Crvelin, a dosadašnje čelništvo Živog zida trebalo bi biti dijelom Glavnog odbora.


Čelništvo Živog zida - Ivan Vilibor Sinčić, Vladimira Palfi i Ivan Pernar - navodno je jučer osnovalo novu stranku, izvijestilo je više hrvatskih medija.

Vezani članci Hrvatski sabor Sabor u četvrtak raspravlja o opozivu premijera: "Silne afere štete svim građanima" Zgrada Hrvatskog Sabora Potres kod Sesveta dodatno oštetio zgradu Sabora

Službenih potvrda još nema, a neslužbeno se saznaje da će nova stranka nositi ime Jedina opcija. Tako se inače zvala i koalicija u kojoj je Živi zid izašao na izbore.

Na čelu nove stranke neće biti nitko iz vodećeg trojca, već Tišnjanin Lovre Crvelin, a dosadašnje čelništvo Živog zida trebalo bi biti dijelom Glavnog odbora.

Podsjetimo, Ministarstvo uprave nedavno im je zabranilo osnivanje nove stranke pod nazivom Živi zid - Ivan Vilibor Sinčić, jer smatraju da bi moglo doći do zabune. Kako stoji u obrazloženju, "registracija nove stranke zbog nerazlikovanja po nazivu i povezivanju s već registriranom strankom i po osobi ovlaštenoj za predstavljanje i zastupanje, ali i adresi sjedišta, mogla bi izazvati zabunu u javnosti".

Rapidno raspadanje Živog zida

Nakon što su na parlamentarnim izborima osvojili osam saborskih mandata, za koaliciju Jedina opcija nastupili su problematični dani. Međusobna optuživanja, svjedočanstva o netransparentnom financiranju, izlasci iz stranaka, posebno Živog zida, formiranje dva odvojena saborska kluba te na koncu niz afera vezanih uz međuljudske odnose u Živom zidu dovelo je praktički do raspada ove političke opcije, a da konstituirajuća sjednica Sabora još nije ni održana.

Po nekim izvorima, dosadašnje vodstvo Živog zida u osnivanje nove stranke upušta se ne bi li izbjeglo optužbe za lažiranje potpisa na skupštini stranke u kojoj su ušli u Sabor. Je li to istina, još nema potvrda, no napori za osnutak nove stranke indikativni su faktor u cijeloj priči.

Ivan Pernar nagađanja o osnutku nove stranke na Facebooku je komentirao u svom stilu: "Ljudi pitaju o novoj stranci, a ja se pitam zašto mediji ne govore o tome da sav novac nastaje kao kredit, a da novac za kamatu istovremeno ne postoji, pa se krediti niti ne mogu vratiti.

Onog trena kada mediji progovore o financijskom sustavu koji masakrira našu zemlju, ja ću govoriti o novoj stranci.

Zar je bitnija nova stranka od toga što su država i narod u dužničkom ropstvu? S aspekta medija je, međutim, kao što znate, nikada nisam bio na njihovoj liniji pa ću govoriti ono što smatram bitnim, a ne ono što mediji smatraju bitnim.

Neću dozvoliti žutoj štampi da diktira o čemu ću pričati". 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju