Vladimira Palfi (Foto: Matija Habljak/PIXSELL)
Vladimira Palfi (Foto: Matija Habljak/PIXSELL) Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Hrvatski sabor je u petak potvrdio ostavku potpredsjednice Živog zida Vladimire Palfi Sinčić na zastupničku dužnost, te početak obnašanja zastupničke dužnosti njezine zamjenice Snježane Sabolek.


Vladimira Palfi Sinčić već je jednom mandat stavila u mirovanje i prepustila ga Branimiru Bunjcu, koji je nakon unutarstranačkog sukoba zbog mandata u Europskom parlamentu napustio Živi zid. Kako bi mandat ostao stranci, Palfi Sinčić podnijela je ostavku, jer mandat nije moguće dva puta zamrznuti, i prepustila ga stranačkoj kolegici Snježani Sabolek.

Vezani članci Ivan Vilibor Sinčić (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Nižu se loše vijesti za ovu stranku: Prekršajni sud u Zagrebu donio osuđujuću presudu protiv Živog zida Ivan Vilibor Sinčić i Vladimira Palfi (Foto: PIXSELL) - 2 Tko to može pratit? Vladimira Palfi nije aktivirala mandat, ali hoće, u Sabor ide netko treći

Sabolek je odmah i prisegnula da će zastupničku dužnost obnašati savjesno i odgovorno te se u svom radu držati zakona i Ustava i poštovati pravni poredak.

Potvrđen je i prestanak zastupničkog mandata predsjedniku Živog zida Ivanu Viliboru Sinčiću zbog odlaska u Europski parlament te dolazak Damjana Vucelića na njegovo mjesto.

Zbog odlaska u Europski parlament potvrđen je i prestanak zastupničkog mandata SDP-ovu Predragu Fredu Matiću, na čije mjesto dolazi SDP-ov gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić. (Hina)