Obavijesti Video Pretražite Navigacija
zamijenila ju sabolek

Sabor potvrdio ostavku Palfi, Fred Matić više nije saborski zastupnik

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski sabor je u petak potvrdio ostavku potpredsjednice Živog zida Vladimire Palfi Sinčić na zastupničku dužnost, te početak obnašanja zastupničke dužnosti njezine zamjenice Snježane Sabolek.

Vladimira Palfi Sinčić već je jednom mandat stavila u mirovanje i prepustila ga Branimiru Bunjcu, koji je nakon unutarstranačkog sukoba zbog mandata u Europskom parlamentu napustio Živi zid. Kako bi mandat ostao stranci, Palfi Sinčić podnijela je ostavku, jer mandat nije moguće dva puta zamrznuti, i prepustila ga stranačkoj kolegici Snježani Sabolek.

Pročitajte i ovo Hrvatski sabor Burno jutro u Saboru Teške riječi tijekom rasprave o lex AP: "Želite poslati poruku o zaštiti žena, a nositelj liste vam je dva puta prijavljen za nasilje" Siniša Hajdaš Dončić zbog govora o izborima upozoren na prostačenje u Saboru Prostote u Saboru VIDEO "To je sad stvarno malo previše": Pala psovka za govornicom, zastupnik ne vidi ništa sporno

Sabolek je odmah i prisegnula da će zastupničku dužnost obnašati savjesno i odgovorno te se u svom radu držati zakona i Ustava i poštovati pravni poredak.

Potvrđen je i prestanak zastupničkog mandata predsjedniku Živog zida Ivanu Viliboru Sinčiću zbog odlaska u Europski parlament te dolazak Damjana Vucelića na njegovo mjesto.

Zbog odlaska u Europski parlament potvrđen je i prestanak zastupničkog mandata SDP-ovu Predragu Fredu Matiću, na čije mjesto dolazi SDP-ov gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene