450559
450559
450559
450559
450559

TEŠKE OPTUŽBE Runtić: 'Vidio sam kako pod okriljem noći u stožer Živog zida stižu kuverte s novcem'

  • , 18.09.2016., 11:10
  • Autor:
  • komentara

Supredsjednik Živog zida i jedan od njihovih osam saborskih zastupnika Hrvoje Runtić (43) optužio je stranačko vodstvo da su ga pokušali podmititi.

 
 
 
 
Ivan Lovrinović i Ivan Vilibor Sinčić (Foto: Tomislav Miletic/Kristina Stedul Facab/Pixsell)
Ivan Lovrinović i Ivan Vilibor Sinčić (Foto: Tomislav Miletic/Kristina Stedul Facab/Pixsell)

"Krivo su me procijenili. Vidio sam, pukim slučajem, ono što nisam trebao - kako pod okriljem noći u stožer Živog zida stižu žute kuverte s novcem donatora kojih nema na službenom popisu. Da me ‘neutraliziraju’ poslali su mi profesora Ivana Lovrinovića i PR-ovca iz njihove stranke Promijenimo Hrvatsku koji se predstavio kao Nikša, prezime mu nisam zapamtio, da mi održe predavanje o važnosti treće opcije koju ne bih smio ugroziti. Nikša mi je dao ponudu koja se valjda ne odbija: ‘Na kraju kampanje dobit ćeš 100.000 kuna nagrade, a do tada petsto eura tjedno da imaš za troškove’", ustvrdio je Hrvoje Runtić u nedjeljnom izdanju Jutarnjeg lista.

O tome čije su kuverte s novcem, u čijem je džepu novac završio, Runtić je odbio javno otkriti te kazao da to ostavlja policiji i Uskoku.

Runtić i njegova djevojka Mihaela Varga u sukobu su s vodećim trojcem stranke: Ivanom Viliborom Sinčićem, Ivanom Pernarom i Vladimirom Palfi te ih optužuju da su zaokupljeni vlastitim opsjenama, pohlepom i interesima, piše Nedjeljni Jutarnji.

U petosatnom razgovoru za taj list Runtić ističe i kako je prije četiri tjedna u stranci 'stavljen na led'.

Sinčić u nedjelju navečer nije bio dostupan za komentar, dok je Hrvoje Runtić poručio tek da do utorka neće izlaziti u javnost s drugim informacijama niti pojašnjenjima.

Na Facebook profilu Živoga zida objavljeno je kako dosad nijedan član Glavnog odbora Živog zida "nije reagirao na stotine laži koje su kolale niti se itko upuštao u pravne bitke". Ali, kako navode, došlo je vrijeme kad se na sudu te klevete moraju rješavati jer očito je napadi neće stati.

Najavljuju stoga da će se početi braniti od terora koji trpe već predugo. "Jer sad više nismo samo mi na meti. Sad je na meti i profesor Lovrinović, i naš PR tim, i svi koji imaju veze s nama", objavili su u svom postu.

Poručili su i kako će svi oni koji sudjeluju u lažima i klevetama, snositi odgovornost za svoje postupke.

Lovrinović: Pokušaj destabilizacije "Jedine opcije" preko Runtića

Supredsjednik Živoga zida Lovrinovića je u intervjuu za taj list optužio za pokušaj podmićivanja nagradom od 100.000 kuna i 500 eura tjedno za šutnju o neslužbenim donacijama koje su navodno stizale u stožer Živoga zida.

Predsjednik stranke Promijenimo Hrvatsku Ivan Lovrinović odbacio je optužbe supredsjednika Živoga zida Hrvoja Runtića za pokušaj podmićivanja i prikrivanja neslužbenih donacija, ocijenivši da se preko Runtića pokušava destabilizirati njihova koalicija "Jedina opcija" nakon izvrsnih rezultata na izborima.

"Runtić je očito postao najslabija karika Živoga zida preko koje se pokušava destabilizirati koalicija nakon izvrsnog rezultata koji je postigla na izborima", ističe Lovrinović u odgovoru na Runtićeve optužbe u Nedjeljnom Jutarnjem listu.

Na iznesene optužbe Lovrinović je u nedjelju odgovorio priopćenjem u kojem za iznesene optužbe kaže da su "smiješne i ne zavređuju komentar".

"Pravi povod za sve ovo je izvrstan rezultat Koalicije na izborima koja je usprkos previranjima u Živom zidu stabilna. To neke aktere na političkoj sceni čini zabrinutim. Na početku kampanje smo izjavljivali da će se napadi na nas intenzivirati, što se sada, nakon uspjeha, pokazuje točnim", navodi Lovrinović.

Koalicija Živoga zida, Lovrinovićeve stranke Promijenimo Hrvatsku, Franka i Akcije mladih na izborima je osvojila osam saborskih mandata, a u budući saziv Sabora ulaze i Runtić i Lovrinović. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se