Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Stanje kirurga Ognjena Šimića, koji je jučer iz riječkog zatvora prevezen u riječki KBC, gdje je hitno operiran zbog dviju začepljenih krvnih žila, jutros je stabilno, doznaje se od njegova branitelja, zagrebačkog odvjetnika Branka Šerića.


Prema pisanju hrvatskog tiska, Šimić je jučer u predinfarktnom stanju prevezen u bolnicu, gdje je hitno podvrgnut intervencijskom zahvatu.

Vezani članci Slika nije dostupna Sarajevo: Novo suđenje doktoru Šimiću u srijedu Slika nije dostupna Dr. Šimić: Spasite pacijenta pa vam kaže da ste to napravili zbog pršuta

Šimiću su u KBC-u na Sušaku pročišćene te dvije žile i u njih su ugrađeni stentovi. Pregledom prije operativnog zahvata utvrđeno je da je jedna žila začepljena 99 posto, a druga 70 posto, izvijestio je odvjetnik Šerić.

Ognjen Šimić je u pritvoru u Rijeci od 17. kolovoza ove godine zbog sumnje da je počinio kažnjiva djela, to jest 19 puta primio mito te prikrivao nezakonito stečen novac. 

Sumnjiči se da je novcem stečenim primanjem mita, a riječ je o nekoliko milijuna kuna, kupovao nekretnine u okolici Rijeke te ulagao na bankovne račune.

U četvrtak, 17. studenoga, produljen mu je pritvor za još dva
mjeseca.