Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Humanitarna akcija

Simboličnim zaronom Goran Čolak najavio kampanju 'Darujmo ružičasti život'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čolak je zaronio na minutu i 10 sekundi u spomen na 1010 preminulih od raka dojke u 2013. .

Simboličnim zaronom na zagrebačkim fontanama od minute i 10 sekundi u spomen na 1010 preminulih od raka dojke u 2013., Guinnessov rekorder Goran Čolak najavio je humanitarnu kampanju Europe Donne Hrvatska 'Darujmo ružičasti život' u sklopu koje se prikuplja novac za kupnju aparata za intraoperativno zračenje.

Pročitajte i ovo Novac za kuću prikupljen - 3 Veliko srce Hrvatske U plamenu im je nestao cijeli život, no pomoć je brzo stigla: Skupljen je novac za kuću obitelji sa sedmero djece, ali postoji jedan problem Kuća stradala u požaru - 2 Sve je progutao plamen Podigli su kredit da bi svojoj deveteročlanoj obitelji osigurali život, a onda je u trenutku sve nestalo: "Suze, užas, noge su se odsjekle"

Ove se godine kampanji priključio proizvođač dodataka prehrani Solgar, a tijekom listopada u ljekarnama diljem Hrvatske kupci će moći pronaći njihov Skin, Nails and Hair proizvod označen ružičastom vrpcom, a od svake prodane bočice tog proizvoda Solgar će deset kuna donirati udruzi Europa Donna Hrvatska.

Hrvatski znanstvenici otkrili uzrok ubrzanog starenja i raka jetre

Humanitarna kampanja Europe Donne Hrvatska započela je krajem veljače prošle godine, a trajat će sve dok se ne prikupi novac dostatan za kupnju aparata.

Voditeljica kampanje 'Darujmo ružičasti život' Nives Moric naglasila je da je aparat prijeko potreban jer ga u Hrvatskoj nema. 'Cijena aparata je 500.000 eura, a kada bi bio u Hrvatskoj olakšao bi tijek liječenja, žena ne bi morala ići na 20 ili 30 zračenja, već bi bila ozračena samo jednom i to za vrijeme operacije', istaknula je.

Istaknuvši da su lani od raka umrle 994 žene i, ono o čemu se manje govori, čak 16 muškaraca, predsjednica Europe Donne Hrvatska Vesna Ramljak rekla je kako ove godine njihova udruga poseban naglasak stavlja na važnost preventivnih i redovitih pregleda te im je cilj potaknuti realizaciju Centara izvrsnosti (Breast Unit Center).

Đikić dobitnik njemačke nagrade 'Ernst Jung'

Solgarov ambasador i nositelj Guinnessova rekorda Goran Čolak rekao je da ga je iznenadio podatak da je među umrlima od raka dojke 16 muškaraca. 'Uvjeren sam da oni mnogo manje pažnje posvećuju ovoj bolesti od žena', dodao je. Stoga je apelirao na sve da odu na preventivne preglede i brinu o svom zdravlju bez obzira na spol.

Naglasivši da mjesečno u Hrvatskoj umre oko 90 žena od te opake bolesti te da broj umrlih prošle godine govori da je ta bolest još uvijek neizlječiva, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pozvao je građane da se odazovu akciji te se tako na adekvatan način bore protiv toga.

I ove godine na Dan ružičaste vrpce Europa Donna Hrvatska organizira prigodan program na Cvjetnom trgu u Zagrebu, Trgu bana Josipa Jelačića, na uglu Bogovićeve ulice te u većim hrvatskim gradovima.

Pozvali su građane da im se pridruže u subotu, 4. listopada, u obilježavanju Dana ružičaste vrpce od 10 sati ujutro. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene