Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prosvjeduju šibenski maturanti iz Ekonomske škole. Razlog - veliki broj bolovanja nastavnika. Nezadovoljni su, kažu, jer im nastavu, svega nekoliko mjeseci prije mature, drže - zamjene. Navodno desetak zaposlenika te škole, naime, na bolovanje je otišlo s dijagnozom - akutnog stresa, navodno uzrokovanog ponašanjem v.d. ravnateljice. Ona sve optužbe odbacuje i poručuje kako se s učenicima - manipulira.


Prosvjed učenika - zbog bolovanja profesora. 'Napravljene su izmjene, nemamo većinu satova, mi ne radimo zapravo ništa, drže nam zamjene koje se ne mogu snaći u nastavnom procesu', kaže maturant Domagoj.

Vezani članci Školske klupe, ilustracija Dio zagrebačkih školaraca počinje s nastavom na daljinu, objavljeni detalji: "Nadamo se i vjerujemo da će to biti samo sljedeći tjedan" Učenici, ilustracija GOOD inicijativa traži kvalitetno uvođenje građanskog odgoja u škole: ''Provedba se ne smije temeljiti samo na entuzijazmu pojedinaca''

Dio profesora na bolovanju je zbog akutnog stresa. I to zbog navodnog lošeg ponašanja v.d. ravnateljice Dijane Vodanović. Ona poručuje kako se njezin rad već duže bojkotira. Masovna bolovanja počela su prije 9 dana.

Klupe prazne i hladne: Prva slova nema tko učiti

'12. siječnja 11:52 do 13:26 sati šest nastavnika je poslalo poruku da je otvorilo bolovanje. Ako vama šest ljudi javi da neće doći sat vremena prije nastave da je cilj proizvodnja kaosa', kaže v.d. ravnateljice Ekonomske škole Šibenik Diana Vodanović.

Optužbe nastavnika o mobbingu odbacuje i kaže - samo je tražila redovito izvršavanje obveza. A pobunjeni učenici navode kako se problemi javljaju već neko vrijeme.

Za ravnateljicu riječ je o manipulaciji učenika, a sumnja da je iza svega politika.
Zadnju riječ dat će Ministarstvo obrazovanja, jer u tijeku je inspekcijski nadzor šibenske ekonomske škole.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook