Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Imenovan nasljednik Martine dalić

Plenković potvrdio: "Darka Horvata predložit ćemo za ministra gospodarstva, a ministra Tolušića za potpredsjednika Vlade"

Darko Horvat (Foto: Dnevnik.hr)
Darko Horvat (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Darko Horvat (Foto: Dnevnik.hr) Darko Horvat (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Mislav Bago (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Završila je sjednica nacionalnog vijeća HDZ-a, a šef te stranke i premijer Andrej Plenković i službeno je potvrdio da su Darko Horvat i Tomislav Tolušić kandidati za novog ministra gospodarstva i novog potpredsjednika Vlade.

"Nakon konzultacija odlučili smo predložiti Darka Horvata Hrvatskom Saboru kao novog ministra gospodarstva, a ministra Tolušića predložiti za potpredsjednika Vlade o svim pitanjima vezanim za gospodarstvo", rekao je šef HDZ-a i premijer Andrej Plenković po završetku sjednice nacionalnog vijeća HDZ-a u središnjici stranke.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević formiranje vlasti i EU izbori Tomašević o Plenkoviću: "Meni je to izraz slabosti i nesigurnosti." Uputio je poruku i SDP-u Andrej Plenković Vodi listu Plenković predstavio listu za europske izbore pa se obrušio na SDP: "Oni su gubitnici, ja im jamčim da do 76 neće doći"

Sjednicu je pratio reporter Dnevnika Nove TV Mislav Bago.

"Andrej Plenković će vrlo vjerojatno dobiti potporu stranačkog predsjedništva, no ono što je zanimljivo jest da se on sa stranačkim vodstvom okuplja na kraju afere Hotmail. naime, otkad je izbila ta afera, Plenković je imao već dva sastanka s koalicijskim partnerima, imao je nekoliko neformalnih sastanaka s nekim od članova vladajuće koalicije, no tek sad je okupio stranačko vodstvo da se raspravi njegov kadrovski potez, odnosno imenovanja novih ljudi u Vladi. On je to već predstavio županijskim organizacijama. Čini se da je Andreju Plenkoviću jako bitno mobilizirati snage u stranci. On je svakako svjestan nezadovoljstva na HDZ koje bi moglo izbiti zbog afere Hotmail. martina Dalić je napustila Vladu, no nije jasno, niti Andreju Pelnkoviću, niti njegovim suradnicima, dokad će ta afera trajati i hoće li je Plenković preživjeti", ističe reporter Dnevnika Nove TV Mislav Bago.

Darko Horvat (Foto: Dnevnik.hr) Mislav Bago (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

"Zanimljiv je i izbor novih suradnika Andreja Plenkovića. Oba su kandidata potpredsjednici HDZ-a i slove kao pripadnici te desne struje i očito je da Plenković želi osigurati bokove unutar HDZ-a, na toj desnici. Vidjet ćemo kako će to funkcionirati u praksi, kad budu imenovani na mjesta u Vladi već u petak u Saboru", izvjestio je Bago.

Uoči sjednice u središte HDZ-a došao je i Darko Horvat, koji je, kako je Dnevniku Nove TV potvrđeno iz vrha HDZ-a, kandidat za ministra gospodarstva.

Na pitanje reportera Dnevnika Nove TV Mislava Bage kako to da se opet odlučio biti ministar (već je bio ministar poduzetništva u Vladi Tomislava Karamarka, op.a.), Horvat je odgovorio:

"Nema još nikakve konačne odluke. Popila se jedna kava, porazgovaralo se, sad ću s kolegama malo prodiskutirati", kazao je Horvat.

Nije odgovorio tko bi u slučaju da postane ministar gospodarstva bio zadužen za Agrokor - on ili kandidat za potpredsjednika Vlade Tomislav Tolušić.

"Biti član HDZ-a i potpredsjednik jedne takve stranke, a bojati se ući u bilo kakvu polemiku ne bi bilo fer ni korektno. Ako smo se poželjeli baviti politikom, onda su ovo novi izazovi", kazao je Horvat.

U središnjicu HDZ-a nešto poslije 15 sati stigao je i premijer Andrej Plenković koji je rekao kako su i Horvat i Tolušić "odlična rješenja", ali da će izjave dati nakon predsjedništva.

Podsjetimo, Darko Horvat bio je ministar poduzetništva u vladi Tomislava Karamarka.

Kalmeta: "Povjerenje birača HDZ-a nije narušeno"

Uoči sastanka Predsjedništva Božidar Kalmeta poručio je kako će premijer Plenković "sigurno povući dobar potez"

Upitan je li Plenkovićevo povjerenje kod birača HDZ-a poljuljano, Kalmeta je odlučno odgovorio: "Ne. Siguran sam 100 posto", rekao je Kalmeta i dodao da se 2016. više ne može ponoviti.

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene