Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Uprknuće ili čudnovate pjesmice saborske Jerka Rošina inspirirane Hrvatskim saborom i političkim životom predstavljene su sinoć, a nazočili su Luka Bebić, Ivo Sanader i mnogi drugi bivši i sadašnji HDZ-ovci. Smijeha nije nedostajalo.


Rošin u svojoj zbirci 'Uprknuće - čuvene pjesmice saborske' na šaljiv i satiričan način govori o svojim danima provedenim u Saboru gdje je bio zastupnik u prošlom saborskom sazivu. Zbirka se sastoji od 158 pjesama i podijeljena je u tri cjeline - Saborska arena, Kurba politika i Uprknuće.

Vezani članci Slika nije dostupna Obrana dopunila dokumentaciju za Sanaderovu obranu sa slobode Slika nije dostupna Mirjani Sanader i Luki Bebiću odblokirana imovina kojom su jamčili za Ivu Sanadera

>> 'Očekivao sam ovakvu odluku jer to je bila čista patologija'

>> Zbirka 'Uprknuće': Čudnovate saborske pjesmice

Knjigu je karikaturama ilustrirao Ivan Šarić, a predstavljanje je popratila izložba saborskih karikatura Stjepka Rošina koji je i dizajnirao knjigu. Zbirku su predstavili Pajo Kanižaj, Slaven Letica i Danko Plevnik, a stihove su čitali Dragan Despot i Anja Šovagović.

U programu predstavljanja zbirke sudjelovali su i Davor Dretar Drele i Vid Balog. Osim Sanadera, uz kojeg su bili članovi njegovog braniteljskog tima, na predstavljanje su došli i brojni drugi uzvanici, među njima Luka Bebić, Bianca Matković, Berislav Rončević, Mario Zubović, Vinko Mladineo i Stjepan Fiolić.

Gledajući nasmiješena lica Jerka Rošina i Luke Bebića te bivšeg premijera, dolazim do zaključka da su Rošin i Bebić sretni jer im je imovina sigurna, rekao je Letica. Bebić, Rošin i Zubović založili su svoju imovinu kao jamstvo kako bi se Sanader branio sa slobode od optužbi za korupcijske afere.

Sanader je nakon predstavljanja zbirke rekao novinarima da je uživao u interpretaciji pjesama, ali nije želio komentirati aktualne političke događaje. 'Mislim da se puno njih prepoznalo u ovim pjesmicama, a i ja isto', rekao je Sanader.

Bivšeg premijera se u javnosti, otkad je pušten iz Remetinca, može vidjeti uglavnom samo na sudu. Rošin je prije nekoliko dana odlukom Visokog suda časti vraćen u HDZ.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju