Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iz saborskih klupa

Zbirka 'Uprknuće': Čudnovate saborske pjesmice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Luka Bebić najavio kako možemo očekivati i njegovu zbirku haiku pjesama. Barba Luka već piše političke memoare.

Na neobičnoj promociji zbirke čudnovatih saborskih pjesmica 'Uprknuće' upriličenoj večeras, na Pokladni utorak u Kazalištu lutaka u Splitu i sam autor, bivši saborski zastupnik HDZ-a, arhitekt Jerko Rošin zamaskirao se u fotoreportera. Toliko dobro da ga gotovo nitko, dok na kraju promocije nije progovorio, nije prepoznao.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pravomoćna odluka Mirjani Sanader i Luki Bebiću odblokirana imovina kojom su jamčili za Ivu Sanadera Slika nije dostupna Slučaj Fimi media Nakon ljetne stanke nastavlja se suđenje bivšem premijeru

Promociji Rošinovog najnovijeg uratka nazočili su mnogi, među njima Luka Bebić, bivši predsjednik Sabora, Stanko Poklepović-Špaco, bivši trener Hajduka, Milan Štrljić, bivši intendant HNK Split. O Jerku Rošinu i njegovoj zbirci od 158 čudnovatih pjesmica saborskih koje predstavljaju zapravo satirični rezime njegovih dana provedenih u saborskim klupama govorili su Zoran Bošković, Danko Plevnik, Saša Ljubičić.

Premda je Rošin bio u politici, a 'politika je kurva', on je ostao isti i nije okrenuo leđa (ne)prijatelju, rečenica je koja se provlačila tijekom promocije na koju su mnogi stigli pod maskama.U zbirci 'Uprknuće' Jerko Rošin ruga se politici i političarima, poglavito uvlakačima. 'Ovim pokazuje svoj književni karakter, ne želi sudjelovati u identificiranju izmetnutih političara', rekao je Plevnik istaknuvši kako je Rošinova prednost što je bio samo gost-političar.

Evo i par zanimljivih stihova iz zbirke:

'Pozvali James Bonda zbog crnoga fonda. Da ga likvidira.'

'Svaka prostitutka svoje tijelo nutka, a sve što će dati, poslije i naplati. Kurba politika, slična ti je slika. Samo što naplati, al' seks uskrati.'

'Toliko je toga, za Boga miloga, ružnog o nama u svim novinama. Da ti nije stalo za život ni malo. A i samo ti osta skok sa Pelješkog mosta!'

'Od nekadašnje mrge, postao sam kvrga...Bilo mi je lijepo, dok sam gledao slijepo...Sad sam opet doma, sad mi je sve lijepo....', kazao je autor Jerko Rošin.

Na upit što će biti s HDZ-om, bivši predsjednik Sabora Luka Bebić odgovorio je kako idu dalje i kako su spremni očistit iz stranke ono što nije dobro. S obzirom da se i on bavi pisanjem, najavio je kako možemo očekivati i njegovu zbirku haiku pjesama. Otkrio je kako piše političke memoare, ali još je u dilemi koliko će biti 'široki i zanimljivi'. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene