Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne želi predsjedati sjednicama

Kolege kritiziraju Božu Petrova: "Dočepao se automobila, veće plaće, tajnice... i drugačije se ponaša"

Božo Petrov (Foto: Dnevnik.hr)
Božo Petrov (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Božo Petrov (Foto: Dnevnik.hr) Božo Petrov (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Povlastice Bože Petrova Galerija 1/2 >>
Potpredsjednici Sabora optužuju svog kolegu Božu Petrova da uživa sve povlastice potpredsjedništva bez da radi svoj posao.

U fotelji predsjednika Sabora Božo Petrov je kao potpredsjednik sjedio jedanput. Iako tvrdi da je nudio pomoć, na rasporedu ga nema.

Pročitajte i ovo Sabornica - 1 Krenula je kampanja Ovo je jedini političar koji već sada zna da ima mjesto u Saboru Gabrijela Kišiček, komunikacijska stručnjakinja "ŽOHARI, ŠTAKORI, MIŠEVI..." Stručnjakinja o najavi sankcija za uvrede u Saboru: "Komunikacija je katkad vrlo primitivna i razočaravajuća"

"Ja sam već jednom bio uskočio. S druge strane, pitao u jednom trenutku trebaju li pomoć, ali je raspored već bio napravljen. Rekao sam da se jave kada me budu trebali", rekao je Petrov.

Kolege potpredsjednici otvoreno prozivaju Petrova

Ipak, njegovi ga kolege optužuju za govorenje laži.

"Gospodin Petrov ne govori istinu i to jako dobro zna. On svaki ponedjeljak, kao i svi potpredsjednici, od strane predsjednika Sabora dobije upit u kojem vremenu može predsjedati", rekao je potpredsjednik Sabora Milijan Brkić.

Problem je, smatraju njegovi kolege, što ne odrađuje posao za koji je plaćen.

"On ne želi predsjedati iz nekih svojih razloga, a hrvatska javnost neka prosudi radi li gospodin Petrov posao za koji je plaćen", dodao je potpredsjednik Brkić.

Božo Petrov (Foto: Dnevnik.hr) Božo Petrov (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Nekada je zagovarao manje plaće i beneficije zastupnika, a danas ih koristi.

"Mislim da je on sada pokazao da je jedno pričao a drugačije se ponaša. Došao je u parlament i dočepao se automobila, osiguranja, veće plaće, ureda, tajnice i sad se drugačije ponaša", rekla je potpredsjednica Sabora Milanka Opačić.

"Ako mu je draža fotelja zastupnika, ona može biti zastupnik"

Božo Petrov prima plaću od oko 19.000 kuna, a u imovinsku karticu upisao je 15.300. Uz to dobiva oko 1.500 kuna paušala i 1.000 kuna naknade za odvojeni život. Ima ured i pomoć predstojnika ureda. Na raspolaganju mi je i auto s vozačem kojeg trenutačno ne koristi jer je još uvijek štićena osoba pa ga vozi MUP. Uz stan u Zagrebu, plaćen mu je i dio režija.

Božo Petrov (Foto: Dnevnik.hr) Povlastice Bože Petrova Foto: DNEVNIK.hr

Ima i onih koji brane Petrova. Od oporbenih potpredsjednika, kaže Hajdaš Dončić, ionako se ne traži da sjednice vode često.

"Oporbeni potpredsjednici sjednicu vode, prema dogovoru s vladajućom večinom jednom do dva puta tjedno. To je čisto stvar kolegijalnosti, ovo nije stvar politike", rekao je.

Božo Petrov jasno je kazao da mu predsjedanje trenutačno nije prioritet: "Meni je vrlo ugodna i udobna ona zastupnička stolica s koje ja mogu, na primjer, i kritizirati", rekao je.

Branko Bačić, HDZ-ov saborski zastupnik, rekao je Petrov može riješiti cijeli problem.

"Ako mu je doista draža fotelja zastupnika, onda to može vrlo lako riješiti i postati, ako tako mogu reći, običnim zastupnikom", rekao je Bačić.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene