Oni koji nisu zadovoljni radom Sabora sada imaju priliku reći što misle i o pravilima po kojima rade. Saborski poslovnik poslan je u javnu raspravu, a uspio je posvađati oporbu i vladajuće. Međusobno se optužuju za nerad i populizam, a predbacuju si i da se u sabornici želi spriječiti sloboda govora.

Galerija +0 Božo Petrov (Foto: Dnevnik.hr)

Stanka će se, ako novi poslovnik bude usvojen, moći održavati samo poslijepodne. Umjesto jednom na mjesec aktualno prijepodne odražavat će se, kao i do sada, četiri puta godišnje. Razlog tomu je odbijanje oporbe da pristane na novu formu postavljanja pitanja.

Vezani članci Predsjednik Sabora Gordan Jandroković primio djecu iz Ukrajine Jandroković primio djecu iz Ukrajine: ''Izdržite, vratit će se sloboda i mir'' Andrej Plenković Plenkovićev potez razbjesnio oporbu koja je zakuhala: "Žao mi je što imate ovakvog šefa"

"Vladajući su očito taj dio protivljenja formatu pitanja proširili na cijeli koncept i iskoristili to da odustanemo od onoga što je bio jedini pravi demokratski iskorak", rekao je zastupnik SDP-a Peđa Grbin.

Ograničiti bi se trebao i broj replika, koje se često zlorabe.

"Smisliti repliku je jednostavno. Može to svaka bena, a najčešće to i radi. Parlament se počeo pretvarati u natezanje i nadmudrivanje koje priliči birtijama", rekao je SDSS-ov Milorad Pupovac.

Na sve se obrušio Božo Petrov, koji tvrdi da se ograničava sloboda govora, a malo se radi.

"Krećete u pola devet, a ostali ljudi su od osam na poslu. Zašto imate stanke od tri mjeseca", upitao je Petrov zastupnike u Saboru.

Furio Radin Petrovu uzvraća da se Petrov bavi populizmom.

"Gospodin Petrov je uvijek odbijao raditi svoj posao, to jest predsjedavati", rekao je Radin.

I doista, Petrova u rasporedu predsjedanja nema.

"Oni su se borili za fotelje, pa neka uživaju u foteljama. Meni je udobnija ona zastupnička u Saboru nego ona na kojoj oni predsjedaju. Ako im bude trebala pomoć, neka se jave", rekao je Petrov.

Javiti se mogu i građani i reći što misle o prijedlogu novih pravila rada.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju