Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O kriminalu u Agrokoru

Petrov proziva Šeksa: "A gdje je pečat?"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Mosta i potpredsjednik Sabora Božo Petrov u razgovoru za Media Servis osvrnuo se na najnovije dokumente Vladimira Šeksa kojim dokazuje da je o nepravilnostima u Agrokoru 90-ih godina obavijestio financijsku policiju i DORH te prokomentirao dosadašnja svjedočenja pred Istražnim povjerenstvom za Agrokor.

Nakon što je Mostovac Nikola Grmoja nedavno Vladimira Šeksa optužio da 90-ih godina nije ništa poduzeo na kriminal u Agrokoru za koji je, a potvrdio je to dokumentima, znao, Nova TV objavila je dokumente iz kojih se vidi da je Šeks zatražio kontrolu poslovanja Agrokora. 1994. godine prema objavljenim dokumentima vidljivo je da je Vladimir Šeks od financijske policije tražio da provede kontrolu poslovanja Agrokora, a potom je obavijestio i DORH.

Pročitajte i ovo Božo Petrov Osvrnuo se i na poljoprivrednike Božo Petrov o Mostovu programu: "Treba nam obiteljski turizam, dosta je apartmanizacije" Vladimir Šeks Stabilno je Vladimir Šeks operiran, DNEVNIK.hr doznaje detalje

"Ja se samo mogu našaliti i pitati - a gdje je pečat?", rekao je Petrov dodavši da na tim papirima nema ničega. Svim ovim papirima koje gospodin Šeks iznosi kao što je brže bolje iznio prije tjedan-dva dana kada je pokušao gasiti vatru - ne vjerujem. Sve dok se ne pokažu u DORH-u i dok se ne vidi da postoji pečati institucije koja je to dala tih godina - u tom trenutku možemo ozbiljno razgovarati. Što se tiče gospodina Šeksa, ja znam da istina boli, da u trenutku kad smo mu poručili da je on bio najveći kadrovik u pravosuđu i kada on govori da su to "patnje mladog Petrova",... meni je dovoljan znak da jedan stariji čovjek citira knjige iz mladosti", rekao je Božo Petrov za Media servis.

"Ne vjerujem da bi Rohatinski lagao"

Osvrnuo se pritom i na izjavu bivšeg guvernera HNB-a Željka Rohatinskog da su ga Todorić, Kujundžić i Karamarko nagovarali da uđe u politiku, a što su aktualni ministar zdravstva i bivši predsjednik HDZ-a demantirali.

"Vjerujem da je govorio istinu, ne vjerujem da bi se gospodin Rohatinski usudio pred Istražnim povjerenstvom i pred cijelom javnošću lagati", kaže Petrov. 

Na pitanje misli li da je Plenković dobar premijer odgovara:

"Ne mislim da je dobar premijer jer dobar premijer donosi odluke. A ono što ja vidim kod gospodina Plenkovića je odlaganje osnivanja povjerenstava i nedonošenje odluka", ustvrdio je Petrov.

Čelnik Mosta komentirao je i zategnut odnos predsjednice i premijera koji je vidljiv proteklih tjedana.

"Po meni se ne krije tu ništa, meni je izuzetno drago što je predsjednica podcrtala sve probleme na koje Most upozorava već dulje vrijeme, a to je da je ova Vlada impotentna. I ništa više. Ova Vlada ne može zbog načina na koji je sklopljena, ne može provoditi reforme, uvijek će biti netko nezadovoljan i uvijek im to visi o dva glasa, i svaki put kad se pojave u Saboru ta je Vlada skuplja i skuplja", rekao je Petrov.

O večerama za Predsjednicu: "Te priče su već postale dosadne"

Osvrnuo se i na famozne večere koje je za predsjednicu navodno organizirao Zdravko Mamić te bi li Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa trebalo pokrenuti novi postupak.

"Što se tiče tih večera, to počinje polako biti dosadno. Iskreno me ne interesiraju te večere koje se pretvaraju u trakavicu koja traje gotovo 3 godine. Mislim da bi bilo najjednostavnije za predsjednicu ispričati sve što je bilo i kako je bilo pa da završimo s tom pričom", kazao je.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene