Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nisam znala kakve su namjere'

Sve više HDZ-ovih zastupnika ograđuje se od Sanadera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborska zastupnica HDZ-a Karmela Caparin priopćila je popodne kako se ograđuje od 'svega iznesenog' na današnjoj konferenciji za novinare počasnog predsjednika HDZ-a dr. Ive Sanadera, održane u središnjici stranke.

'U povodu konferencije za novinare koju je organizirao dr. Ivo Sanader, želim priopćiti da sam kao saborska zastupnica bila pozvana u središnjicu HDZ-a bez da sam znala stvarne namjere i sadržaj konferencije.

Pročitajte i ovo Zastupnica u EP Dubravka Šuica (Foto: Dnevnik.hr) "jako je sposobna" Dubravka Šuica odlazi u Bruxelles? Vlada bi je trebala predložiti za novu članicu Europske komisije Slika nije dostupna Završio joj mandat u HLK-u 'Dr. Strenja Linić jedna od najzaslužnijih za pozitivne promjene'

U tom smislu javno se ograđujem od svega iznesenog na konferenciji, te ne pristajem biti djelom takve manipulacije javnosti i članstva HDZ-a.

I ovom prigodom izražavam punu potporu predsjednici HDZ-a Jadranki Kosor i vodstvu Hrvatske demokratske zajednice', navodi u priopćenju saborska zastupnica HDZ-a Karmela Caparin.

Saborska zastupnica HDZ-a Roksandić: Ne želim biti izmanipulirana

U povodu tiskovne konferencije koju je u središnjici HDZ-a održao počasni predsjednik stranke Ivo Sanader, saborska zastupnica HDZ-a Ivanka Roksandić priopćila je poslijepodne kako ne želi biti izmanipulirana te izražava punu potporu predsjednici HDZ-a Jadranki Kosor i stranačkom vodstvu.

'Kao saborska zastupnica pozvana sam u središnjicu HDZ-a bez da sam znala temu sastanka, stvarne namjere i sadržaj konferencije za novinare', kaže Roksandić, koja ističe da ne pristaje biti djelom manipulacije.

'Ovim putem želim istaknuti da ne želim biti izmanipulirana, a tako se osjećam', ističe Roksandić.

Nije bila službena konferencija

U HDZ-u se danas nije mogao dobiti komentar najave snažnijeg stranačkog angažmana Ive Sanadera, a iz središnjice su poručili tek kako to nije bila službena stranačka konferencija za novinare.

>> Sanader: Pogriješio sam kad sam se povukao iz politike

>> 'Vraća se da bi stao uz svoje ljude koji sjede u Remetincu'

>> 'Ljudi zaboravljaju brzo, a Sanader sigurno ima plan'

>> Bebić o Kosor i Vladi: Tko je važniji, rad stranke ili...

Saborski zastupnik HDZ-a Ivan Bogović dao punu potporu premijerki Kosor

Saborski zastupnik HDZ-a Ivan Bogović je dao punu potporu Vladi, premijerki i predsjednici stranke Jadranki Kosor, te rekao kako se ograđuje od događaja na konferenciji za novinare u središnjici stranke na kojoj je počasni predsjednik HDZ-a Ivo Sanader najavio povratak u aktivnu politiku.

'Kao potpredsjednik županijskoga odbora HDZ-a bio sam pozvan na sastanak u središnjicu stranke, ali nisam bio upoznat sa sadržajem sastanka i onime što će se događati', izjavio je Bogović.

Objasnio je kako je predsjednik županijskog odbora HDZ-a Karlovačke županije Ivan Vučić dobio poziv da nazoči sastanku u Zagrebu, ali kako je bio spriječen, zamolio je njega da ga zamijeni. 'Bio sam obaviješten o tome da će biti sastanak u središnjici u Zagrebu, ali nisam znao, kao ni Vučić, koja će biti tema ni što će se događati', rekao je Bogović, koji obnaša dužnost potpredsjednika Županijskog odbora HDZ-a Karlovačke županije.

>> Sanader: Pogriješio sam kad sam se povukao iz politike

'Premijerka i predsjednica stranke Jadranka Kosor i Vlada imaju moju apsolutnu potporu', naglasio je Bogović. Bogović je dodao kako bi se sutra trebao održati sastanak koordinacije županijskih odbora HDZ-a koji je već ranije dogovoren.

Sanader je, naime, u središnjici stranke okupio 15-ak HDZ-ovih saborskih zastupnika, među kojima je bio i član Predsjedništva stranke i predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić.

Sutra sastanak koordinacije predsjednika HDZ-ovih županijskih organizacija

U središnjici HDZ-a sutra će se sastati koordinacija predsjednika županijskih organizacija stranke, no riječ je o sastanku koji je glavni tajnik stranke Ivo Bačić sazvao još 29. prosinca. Potvrdila je to glasnogovornica stranke Sunčana Glavak, nakon što je HDZ-ov zastupnik i potpredsjednik Županijskog odbora HDZ-a Karlovačke županije Ivan Bogović objavio da se ograđuje od današnje konferencije za novinare počasnog predsjednika Ive Sanadera i rekao da bi se sutra trebao održati ranije dogovoreni sastanak koordinacije županijskih odbora. (Hina/D.Š.)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene