Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I on traži intenziviranje

Bebić o Kosor i Vladi: Tko je važniji, rad stranke ili...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je počasni predsjednik HDZ-a Ivo Sanader danas najavio aktivnije sudjelovanje u stranačkom životu, i član Predsjedništva HDZ-a Luka Bebić zatražio je češće sastajanje stranačkih tijela i intenzivniji rad u stranci, koja je, kaže, na predsjedničkim izborima postigla najgori rezultat do sada.

'Mislim da je na izborima za predsjednika Republike stranka postigla najgori rezultat od kada izlazi na izbore na nacionalnoj razini. Mogući su različiti razlozi, ali mislim da smo trebali biti aktivniji u kampanji, da smo trebali okupiti sve naše snage i napraviti jasnu distinkciju prema onima koji su otišli iz stranke te pokušavali difuzno i na neki način kapilarno plasirati u javnost da su oni nekakvi pričuvni kandidati', izjavio je Bebić nakon konferencije za novinare, na kojoj je Sanader najavio aktivniji angažman u stranci. Bebić je s još 14 HDZ-ovih zastupnika bio na toj konferenciji, no odbio je tumačenja o polarizaciji stranke i raskolu u saborskom Klubu zastupnika HDZ-a. 'Ne mislim da ovo znači polarizaciju. To znači malo dinamiziranje rada stranke, a sve ostaje ovako kako smo posložili na našem saboru', ocijenio je Bebić.

Pročitajte i ovo Umirovljenik - 3 Ima i zadovoljnih Vladine mjere pomoći - predizborni trik ili? "To je super, za otići na jednu kavu" Ilustracija Novi paket mjera Pravo na vaučere za struju ima 80 tisuća građana, provjerite jeste li među njima

>> Sanader: Pogriješio sam kad sam se povukao iz politike
 

'Tko je važniji'

Na opasku novinara da konferencija počasnog predsjednika HDZ-a Sanadera u središnjici stranke, 'iza leđa predsjednici HDZ-a Jadranki Kosor', izgleda kao rušenje predsjednice, Bebić je odgovorio pitanjem: 'Slušajte, a je li bolje da slabimo stranku'? 'Tko je važniji, rad stranke, intenziviranje i podizanje rada stranke ili da se pustimo letargiji i da idemo dalje, još možda ispod 12 posto?', pitao je Bebić. Istaknuo je da je osobno bio među osnivačima HDZ-a i da nikad osobni interes nije stavio iznad interesa stranke. Na pitanje zašto u središnjici HDZ-a danas nije i predsjednica stranke Jadranka Kosor, Bebić je odgovorio kako ne zna, jer osobno nije sazivao sastanak, a naglasio je da članovi stranke ne moraju tražiti dopuštenje da iznesu svoje mišljenje. Bebić je zatražio češće sastajanje središnjih tijela stranke, no, na upit novinara, nije znao koliko se puta sastalo Predsjedništvo stranke u posljednjih šest mjeseci, otkad je Jadranka Kosor na čelu HDZ-a. Uvjeren je, međutim, da se sastalo manje od pet puta.

>> 'Vraća se da bi stao uz svoje ljude koji sjede u Remetincu'

'Potpora Vladi kao i do sada'

Naglasio je da zastupnici kane očuvati većinu u Hrvatskom saboru te nastaviti podržavati Vladu u borbi protiv korupcije i izlasku iz krize. 'Sve što se čini u tom pravcu treba uživati potporu svih tijela stranke. Što se mene tiče, ja tu potporu nikad nisam dovodio u pitanje, ona će biti i dalje onakva kakva je bila i do sada', istaknuo je Bebić. Upitan može li se loš izborni rezultat pripisati isključivo lošem vođenju stranke, Bebić je kazao: 'Carta canta. Rezultat odgovara na vaša pitanja'. Dodao je kako je i član Predsjedništva stranke te da neuspjeh HDZ-ova predsjedničkog kandidata gleda i kao osobni neuspjeh, 'proporcionalno s utjecajem u stranci'.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene