Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže izvanrednu sjednicu

Burno u Saboru: Bulj izbačen, oporba demonstrativno napustila sjednicu - "Idite đuskat u Diamond"

Nakon svega nekoliko minuta rada i uz isključenje Mostova zastupnika Mire Bulja, Hrvatski je sabor u petak počeo glasanje i svoj posljednji redovni radni dan prije ljetne stanke.

Mostov zastupnik Miro Bulj zaradio je isključenje s današnje sjednice Sabora jer se oglušio o zamolbe predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića da prekine izlaganje koje nije bilo vezano uz točku o kojoj se trebalo glasati, nego uz sasvim drugu temu – zahtjev za izvanredno saborsko zasjedanje.

Bulj je izvanrednu sjednicu zatražio uz obrazloženje da je ona nužna zbog plinske afere, odnosno nakon "najveće pljačke u režiji Andreja Plenkovića, hvarskog kartela, šefa HEP-a i ministra".

Pročitajte i ovo Mjesna zajednica Konjević Polje Sezona otrovnica FOTO Djevojčicu ugrizao poskok, evo kako ga prepoznati: "Zmije izlaze kao nikada dosad! Pazite kuda hodate"

"Ako ne prihvatite zahtjev za izvanrednu sjednicu, nećemo vam dopustiti da imate ugodno kupanje", vikao je Bulj iz klupe i tražio da se odredi stanka.

Jandroković ga je podsjetio da se stanka može tražiti samo vezano za točku o kojoj se raspravlja odnosno glasa, te ga pozvao da prekine izlaganje, no Bulj je nastavio govoriti i nakon što ga je Jandroković upozorio da će dijeliti opomene ako se ne zaustavi te mu isključio mikrofon.

Bulja to nije omelo, nastavio je vikati iz klupe, nakon čega mu je Jandroković izrekao, prvu, drugu, treću i četvrtu opomenu.

"Gubite pravo rasprave za danas, morat ćete napustiti sabornicu", rekao je Bulju i odredio stanku.

"Ideš na more, je l' ti Pave (Vujnovac) plaća?" vikao je Bulj predsjedniku Sabora dok su zastupnici odlazili iz sabornice.

Miro Bulj u Saboru Sabor (Foto: DNEVNIK.hr)

Oporba napustila sjednicu

U nastavku sjednice oporbeni zastupnici napustili su sabornicu iz istog razloga, zato što Jandroković nije uvažio zahtjev za izvanrednu sjednicu. 

"Ako skupite 76 potpisa, imate isti dan izvanrednu sjednicu Hrvatskog sabora, ako je sazove Vlada ili predsjednik Republike", nabrojio im je Jandroković. "Postoje pravila i ja ih se držim", rekao je, na što mu je Mostov Nikola Grmoja poručio: "Štitite lopove i PPD tajkuna Vujnovca. Idite vi đuskat u Diamond!"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene