Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sezona otrovnica

FOTO Djevojčicu ugrizao poskok, evo kako ga prepoznati: "Zmije izlaze kao nikada dosad! Pazite kuda hodate"

Mjesna zajednica Konjević Polje
Mjesna zajednica Konjević Polje Foto: Mjesna zajednica Konjević Polje
Noga djevojčice koju je ugrizao poskok potpuno je natekla i poplavjela. Srećom, dijete je dobro, ali svi oni koji namjeravaju boraviti u prirodi trebali bi znati kako prepoznati otrovnicu.

Dvanaestogodišnju djevojčicu jučer je ugrizao poskok, a nakon toga noga joj je jako natekla, a mjesto oko ugriza poplavjelo. Srećom, na vrijeme je stigla u bolnicu i sada je u redu, ali taj je događaj prilika da se upozori na zmije otrovnice.

Mjesna zajednica Konjević Polje na Facebooku je poručila svojim pratiteljima da budu na velikom oprezu jer visoke temperature odgovaraju poskocima i drugim otrovnicama. "Zmije izlaze kao nikada dosad! Pazite kuda hodate", napisali su.

Pročitajte i ovo Poskok u Kučilovini jedna od tri otrovnice Prava uzbuna u Sesvetama! Poskok došao do kuće: "Ovo nam je drugi i bit će ih još..."

Pročitajte i ovo Ilustracija Otvorena sezona Ugrizao ga poskok dok je brao šparoge: Ovo trebate učiniti ako sretnete najopasniju otrovnicu u Europi

Djevojčica je u bolnici u Zvorniku, gradu na istoku Bosne i Hercegovine, primila je serum i izvan je životne opasnosti, napisali su.

Na našem području živi velik broj zmija, a samo je dio otrovan. Srećom, njihov je izgled karakterističan. Naime, one imaju nešto nalik vratu, jasan prijelaz između glave i trupa i srcolik oblik glave po kojem ih možete prepoznati. Ako ih ugledate, nipošto im se nemojte približavati jer one vama neće prve prići. Otrovnice, pa tako i poskok, napadaju životinje manje od sebe, dok čovjeka smatraju prijetnjom, a ne plijenom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene