Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sjednica Sabora

Hoće li proći prijedlog o 5 posto PDV-a samo za novine s 25 tisuća autorskih riječi?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osim glasanja o izmjenama Zakona o PDV-u, koji je izazvao burnu kako saborsku, tako i javnu raspravu, u Sabor stiže i povorka inicijative 'U ime obitelji' kako bi predali 710 tisuća za referendum o definiciji braka.

Hrvatski sabor danas će, na kraju radnog tjedna, glasovati o raspravljenim točkama, među ostalim i o prijedlogu izmjena Zakona o PDV-u.

Pročitajte i ovo Sabornica izvješće DIP-a Samo jedan mlađi od 30: Objavljeno tko su najmlađi i najstariji izabrani zastupnici i zastupnice Slika nije dostupna Ingrid Antičević Marinović 'Kada se Vlada bavi želucima to joj je preči posao nego da se bavi stražnjim dijelom tijela'

>> PDV od 5 posto 'samo za neke' izazvao buru u Saboru: 'Odluka je pogrešna i diskriminirajuća!' poručio Vukšić

Na taj su zakonski prijedlog izmjena amandmane najavili oporbeni, ali i dio zastupnika vladajuće koalicije, koji se protive rješenju da se po sniženoj stopi od pet posto oporezuju samo one dnevne novine koje po izdanju imaju autorske tekstove s ukupno najmanje 25 tisuća riječi.

Takvo rješenje smatraju diskriminirajućim i kompliciranim, a SDP-ov zastupnik Josip Kregar amandmanom predlaže da se  snižena stopa ne primjenjuje samo na novine koje 'u cijelosti ili dijelom većim od polovice opsega sadrže oglase ili služe oglašavanju'.

>>'U ime obitelji': Ruta kojom će nositi zahtjev za raspisivanjem referenduma
 

Sabor bi trebao dobiti i novi poslovnik, te zakon o suradnji s Vladom. Oko 14 sati u Hrvatski sabor bi trebali doći i aktivisti građanske inicijative 'U ime obitelji', kako bi predali prikupljene potpise za raspisivanje referenduma s pitanjem: 'Jeste li za to da u Ustav Republike Hrvatske unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca?'.

Danas zasjeda i saborski Odbor za pravosuđe, pred kojim će se predstaviti jedini kandidat za predsjednika Vrhovnog suda, aktualni predsjednik Branko Hrvatin, koji od Sabora traži treći mandat. (HINA)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene