Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veselo u Saboru

Marasović poručio Ingrid: 'Prodajete maglu!'

Hrvatski sabor danas raspravlja o Vladinu prijedogu da se smanji broj članova biračkih odbora na izborima za Europski parlament.

11:30 - Rasprava se zakuhala između Dujomira Marasovića i Ingrid Antičević-Marinović koja je dala neke primjedbe na predstavnice HDZ-a u Europskom parlamentu.

Pročitajte i ovo Zastupnici koji nisu ušli u Sabor Sabor pa pa Njih više nećemo gledati u Saboru: Bili su među najglasnijima, ali sada će rasprave gledati samo na TV-u Gordan Jandroković Otišao u povijest Pandemija, krize, afere i lupanje od 40 minuta: Po čemu ćemo pamtiti deseti saziv Sabora?

'Vi ste temperamentna Dalmatinka. Ja vam neću biti tako oštar u replici. U dopuštenim granicama prodajete maglu. Smatram da je ovo posljedica vaše neinformiranosti', izjavio je Marasović, na što mu je Ingrid oštro odgovorila.

'One su glasale protiv jednakosti muškaraca i žena i njihovih plaća. O čemu vi govorite? I osim toga, kanite se takve politike - neke muške politike koja će trenirati svoju snagu na ženskim tijelima', rekla je Ingrid.

10:30 - Zastupnik Boro Grubišić pritom je otkrio kako se varalo na izborima u Hrvatskoj. Iznio je primjer jednog svog prijatelja kojeg nije želio prijaviti jer, kako je rekao, nije tužibaba.

'Prozirne kutije su jedan od uvjeta poštenog procesa izbora. Ja sam imao jednog prijatelja koji je rekao: 'Ja kao predsjednik biračkog odbora pošaljem ostale članove da potpišu za onih 300 kuna, a dok oni odu tamo ja ubacim 100 listića u kutiju koju je formirao prije toga'. I on je to radio uredno. Ja ga nisam prijavljivao... Nisam ja tužibaba, ali znam kako je radio. Da se napravi zbrka kad nahrupe ljudi... Ima niz manipulacija, ali kad su staklene kutije, tada se to ne može raditi', otkrio je Boro Grubišić.

9:45 - Rasprava je u Saboru počela veoma 'veselo'. Damir Kajin je u svom izlaganju spomenuo kako treba provesti veću kontrolu trošenja biračkog novca.

'Fimi media je ovdje bila jedna. Male Fimi medie su puno suptilnije od ove velike. Jer kod ove velike se radilo bahato, naivno, bila je prva u nizu', rekao je Kajin, na što ga je predsjednik Sabora upozorio da se drži teme. Kajin ge je upitao: 'Što ste nervozni?'.

Boro Grubišić je nakon Kajina, u svom izlaganju, upitao - 'Ljudi moji, što je ovo jutros?'.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hrvatski sabor danas raspravlja o vladinu prijedogu da se izmijeni Zakon o izboru članova u Europski parlament, odnosno smanji broj članova biračkih odbora na izborima za Europski parlament te uštedi 13,2 milijuna kuna pri svakoj provedbi izbora.

Vladin je prijedlog da se broj članova biračkih odbora sa deset smanji na šest, budući da se glasuje samo na jednom listiću, kao i na izborima za predsjednika države, te na referendumu, kada birački odbori također imaju po šest članova.

Stazić: HDZ treba ugasiti, oni su se borili da dođu na vlast da bi mogli pljačkati zemlju

Svrha je te izmjene racionalizacija izbornog sustava, ne promjena izbornog postupka.

Vlada predlaže i da ubuduće svako općinsko, odnosno gradsko izborno povjerenstvo na području svoje nadležnosti ima najmanje 10 biračkih mjesta. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene