Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od 7. kolovoza

Rohatinski se vratio Todoriću, postao njegov savjetnik

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši guverner HNB-a Željko Rohatinski zaposlio se u Agrokoru i postao savjetnik Ivice Todorića. Izabrao je tako svoju staru firmu, radije nego američku banku Goldman Sachs koji ga je željela u svojim redovima.

S tog je radnog mjesta otišao prije 12 godina kada ga je u guvernersku fotelju pozvao tadašnji premijer Ivica Račan, piše Poslovni dnevnik

Pročitajte i ovo Propusti u slučaju Agrokor - 2 Dopuna istrage Dnevnik Nove TV doznaje: Ide se na novo skupo vještačenje u slučaju Agrokor, odabir pao na inozemne financijske vještake Saborsko istražno povjerenstvo za Agrokor (Foto: Dnevnik.hr) Napeto na povjerenstvu za Agrokor Napadi i prozivke: ''Iskaz Rohatinskog potvrđuje da je Todorić postavljao ministre, dužnosnike i predsjednike HDZ-a''

Željko Rohatinski prihvatio je ponudu Agrokora i na novom je radnom mjestu od 7. kolovoza 2012. godine. Tako je izabrao svoju staru firmu, radnije nego američku banku Goldman Sachs, koji ga je želio kao člana u advisory boardu za poslove u srednjoj Europi i našoj regiji.

>> Rohatinski pesimistično i posljednji put: BDP pada 1,6 posto, plaće realno manje

Iako je Željko Roghatinski pokazao interes i za trećim mandatom guvernera HNB-a, premijer Milanović  telefonskim mu je putem otkazao suradnju i na to mjesto zaposlio Borisa Vujčića.

Ja sam s Agrokorom imao standardni menadžerski ugovor i ne sjećam se da u njemu stoji i mogućnost povratka, ali je od početka postojao jedan gentlemanski dogovor između gospodina Todorića i mene da se mogu vratiti u kompaniju ukoliko to želim', rekao je Rohatinski.

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene