Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivši guverner HNB-a Željko Rohatinski zaposlio se u Agrokoru i postao savjetnik Ivice Todorića. Izabrao je tako svoju staru firmu, radije nego američku banku Goldman Sachs koji ga je željela u svojim redovima.


S tog je radnog mjesta otišao prije 12 godina kada ga je u guvernersku fotelju pozvao tadašnji premijer Ivica Račan, piše Poslovni dnevnik

Vezani članci Emil Tedeschi Tedeschi oštro po Todoriću: "Za optuživanje drugih moraš biti čovjek bez morala, obraza i samokritike" Konferencija za novinare Ivice Todorića Ivica Todorić: "Stvarao sam hrvatsku industriju iz pepela, ni iz čega. Ali sad sam sretan jer radim dobru stvar za državu"

Željko Rohatinski prihvatio je ponudu Agrokora i na novom je radnom mjestu od 7. kolovoza 2012. godine. Tako je izabrao svoju staru firmu, radnije nego američku banku Goldman Sachs, koji ga je želio kao člana u advisory boardu za poslove u srednjoj Europi i našoj regiji.

>> Rohatinski pesimistično i posljednji put: BDP pada 1,6 posto, plaće realno manje

Iako je Željko Roghatinski pokazao interes i za trećim mandatom guvernera HNB-a, premijer Milanović  telefonskim mu je putem otkazao suradnju i na to mjesto zaposlio Borisa Vujčića.

Ja sam s Agrokorom imao standardni menadžerski ugovor i ne sjećam se da u njemu stoji i mogućnost povratka, ali je od početka postojao jedan gentlemanski dogovor između gospodina Todorića i mene da se mogu vratiti u kompaniju ukoliko to želim', rekao je Rohatinski.

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.