Obavijesti Video Pretražite Navigacija
još se ne znaju razmjeri štete

Strašni prizori u Rijeci nakon nezapamćenog nevremena: "Kiša je uništila strop Rektorata"

Rijeka se oporavlja od nezapamćenog nevremena. U samo dva sata palo je 140 milimetara oborine po četvornom metru - količina kiše koja je predviđena za mjesec dana. Šteta nakon nevremena će se sanirati danima.

Iz Rijeke se uživo javila reporterka Dnevnika Nove TV Katarina Jusić.

"Prvih procjena još nema, ali štete ima po cijelom gradu. Teško je i pobrojati u koje objekte je sve voda prodrla. Jedna od najpogođenijih zgrada je zgrada Rektorata sveučilišta. Kiša je prodrla kroz krov i gotovo uništila dio stropa, a voda je uništila gotovo cijelu zgradu. Mi smo trenutačno u mraku jer zgrada je bez električne energije zbog sigurnosti.

Posljedice nevremena u Rijeci Katarina Jusić Foto: DNEVNIK.hr

Jučer kad je krenulo nevrijeme u zgradi je bilo četvero djelatnika sveučilišta. Oni su brzo alarmirali i ostale zaposlenike. Oni koji žive u blizini uskočili su u pomoć i krenuli spašavati vrijedne dokumente, tehnologiju i umjetnine. Strahuju od iduće kiše zbog urušenog stropa. A vrijeme danas nikako ne ide na ruku, jer bilo je i oblačnih i kišnih razdoblja", javila je Jusić.

Pročitajte i ovo Poplave u Rijeci - 10 Nakon velikog nevremena Oglasila se policija o muškarcu poginulom u bujici, vatrogasci imaju pune ruke posla: "Izvlačili smo ljude iz potopljenih objekata, micali vozila..."

Reporterka kaže kako će u idućim danima biti poznato hoće li biti proglašena elementarna nepogoda te dodaje kako je gradonačelnik u četvrtak izrazio sumnju da će šteta biti toliko velika. Ali pozvao je sve koji su imali štetu da se jave.

"Najveći problemi kod poplava je taj da se šteta vidi tek kada se voda povuče i zidovi, podovi krenu bubriti", kazala je Jusić koja ističe da je Rijeka poznata po kiši i zgrade su navikle na dugotrajna kišna razdoblja, ali ono jučer bilo je enormno.

Pročitajte i ovo Akcija spašavanja u Rijeci Nevrijeme poharalo grad VIDEO Dramatična snimka iz Rijeke: Vatrogasci i građani spašavali djecu iz igraonice

"Dobra je vijest ipak, da je voda ispravna za piće tako da iako je došlo do manjih zamućenja vodu mogu konzumirati bez iskuhavanja", kazala je Jusić i zaključila kako je problema je bilo u cijelom riječkom prstenu, a na terenima je bilo preko 70 vatrogasaca u više od 100 intervencija.

Od nedjelje, 2. listopada Dnevnik Nove TV možete pratiti od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene