Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Artic Sunrise'

Rijeka: Greenpeace promovirao kampanju za održivo ribarstvo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Greenpeaceovu brodu u Rijeci je promovirana kampanja za održivo ribarstvo.

Artic Sunrise, jedan od 3 Greenpeaceova broda, do lipnja kada se u Europskoj uniji izglasava zajednička politika ribarstva, obići će 9 zemalja. Cilj je spriječiti daljnji prekomjerni izlov i obnoviti riblji fond. 'Ako ne poduzmemo nešto danas, u idućih 10 godina predviđa se da će 60 posto ribara ostati bez posla. Neće biti dovoljno ribe, ni ribarima za posao, ni građanima za konzumaciju', kazala je Angela Lazou, voditeljica Greenpeaceove oeanske kampanje.

>> Najpoznatiji Greenpeaceov brod stiže u Hrvatsku!

Pročitajte i ovo Sajam lova - 4 Skup sport U Hrvatskoj nikada više lovaca: "Žica je jednim dijelom napravila probleme, no sve je više divljači" Ilustracija Tragedija u Mozambiku Bježali od epidemije, ukrcali se na brod koji je potonuo, poginulo više od 90 ljudi

Prednost bi se trebala dati malim ribarima pred velikim industrijskim ribarskim brodovima koji neselektivnim izlovom uništavaju morsku faunu. Za ribare je ovo krajnji trenutak za akciju jer se zajednička politika mijenja jednom u 10 godina. 'Možda je čak zadnji čas da se sada nešto napravi, da ribe bude u budućnosti više', kazao je Zoran Tomić, predstavnik Greenpeacea u Hrvatskoj.

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene