Bogatstvo Jadranskog mora na jednom mjestu. Svježina ima najveću cijenu, posebno pod rukama majstora kuhinje, jer svaki gost zaslužuje samo najbolje.
Pročitajte i ovo
Turistička destinacija
Turisti popili besplatno piće, a onda satima povraćali krv: Osmero ljudi privedeno na ispitivanje
traje potraga za nestalima
FOTO/VIDEO Tri tijela izvučena iz mora nakon potonuća turističkog broda, preživjeli ispričali jezive detalje: "Putnici nisu stigli pobjeći"
'Mi ovdje preferiramo samo dalmatinsko maslinovo ulje na ribi, tako da osjete gušt kvalitetne ribe', kaže ugostitelj Branko Tudić.
>> Znate li koja je riba masnija?
Upravo je kvaliteta turistima najvažnija. Čistoća hrvatskog mora ima veliku ulogu.
'Kod nas u Francuskoj riba nije tako svježa kao ovdje. Tek kad smo stigli na Jadran otkrili smo njezin pravi okus', kazala je turistkinja Biancalana.
Domaće i uvozno nije jednako. Stari morski vuk brzo pronalazi razliku. 'U samom mesu ribe. Tko se razumije u to, prepoznat će kvalitetu', ističe ribar Roko Gović.
U hrvatskoj ponudi prepoznaje se spoj turizma i ribarstva. Zbog toga glavni je cilj povratak izvornom. 'Mislim da se mi moramo vratiti svojim izvorima. Jer nemamo što strancima nuditi što oni već imaju', smatra Jordan Tudić, predsjednik TZ-a Krapanj Brodarica.
A more je jedan od najvećih hrvatskih aduta. I kao izvor života i kao način uživanja.
Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.