Policija i ove godine osigurava zagrebački Advent – od temeljne, do kriminalističke i policije u civilu. S njima je noć na Adventu u Zagrebu proveo reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić.

Galerija


Pune ruke posla već na samom početku smjene za policajca službe prevencije policijske uprave zagrebačke Mislava Švigira. 

Vezani članci Jedna osoba poginula u prometnoj nesreći u Stankovcima (Foto: Dino Stanin/PIXSELL) - 9 Policija objavila detalje strašne nesreće u Stankovcima: Trostruki sudar izazvao 57-godišnji vozač Opela Amaterski snimak kolone migranata (Foto: Dnevnik.hr) Procurila šokantna snimka: Policija BiH u kolonama vodi migrante u kamp nadomak hrvatske granice

Zajedno sa svojim kolegama Mislav u mobilnom preventivnom centru policije na glavnom zagrebačkom trgu građanima je od velike pomoći.

''Znaju doći po neke opće informacije gdje ćemo mi isto tako vrlo rado pomoći i uputiti ih, radi li se o lokacijama, o događajima na Adventu ili se radi o nekim općim prometnim informacijama'', kaže Mislav.

Uz dobru adventsku atmosferu i bogatu ponudu jela prodavači su zadovoljni i prodajom pića. Na terenu je i prometna policija koja apelira na vozače da pripaze na koju čašicu više, da ne piju ili ako već piju, da imaju vozača, imaju na raspolaganju i taksi te javni gradski prijevoz.

Policija će kao i svakog vikenda do sada pojačano na brojnim punktovima kontrolirati upravo alkohol. Za sigurnost građana tijekom Adventa osim temeljne prometne i interventne policije brine se i velik broj djelatnika kriminalističke policije, a sve kako bi se smanjio broj džepnih krađa.

Zato valja poslušati savjete policije. ''Ne nositi velike količine gotovog novca sa sobom, pripaziti na torbice, novčanike držati u unutarnjim dijelovima odjeće. Torbe, torbice držati obvezno na prednjoj strani tijela'', savjetuje Mislav.

Osim velikog broja policajaca koji su angažirani za prometnu sigurnost svih onih koji dolaze u Zagreb brinut će se i prometni redari.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.