Obavijesti Video Pretražite Navigacija
okršaj Tomaševića i Plenkovića?

Hrvoje Krešić o poskupljenju vode u Zagrebu: "Ako se ovi napadi nastave onda će biti jasno da je svojevrsno primirje gotovo"

Reporter Dnevnika Nove TV Hrvoje Krešić analizirao je okršaj HDZ-a i vlasti Tomislava Tomaševića u Zagrebu oko poskupljenja vode.

Sukob zbog poskupljenja vode u Zagrebu. Državi je najavljeno poskupljenje od 15 posto - nezakonito. Ministar gospodarstva pronašao je razlog. Gradonačelnik Zagreba pronašao je krivca. No - kaže voda će ipak poskupjeti.

Reporter Dnevnika Nove TV Hrvoje Krešić analizirao je je li ovaj okršaj oko vode početak veće političke borbe HDZ-a i Možemo prije ulaska u izbornu godinu.

"Ne bi to bilo nikakvo iznenađenje. Pitanje je do koje visine seže jedan svojevrsni pakt o nenapadanju između Tomislava Tomaševića i premijera Andreja Plenkovića. Rijetko ćemo kada čuti da jedan o drugome imaju nešto jako loše na osobnoj razini za poručiti. Dapače, čini se da Tomašević ima puno razumijevanja za poteze koje vuče Vlada o kojoj i ovisi kada je riječ o velikim infrastrukturnim projektima. 

Sjetimo se kako je samo dobra atmosfera vladala prije nekoliko dana između Butkovića i Tomaševića na predstavljanju nekih projekata. Dok s druge strane Plenković ima određeno razumijevanje za Grad Zagreb i za ono što je u njemu važno i što je Vladi važno da može pokazati kako se iz EU-a za neke infrastrukturne projekte povlače veliki novci.  

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević Reakcija na izjavu ministra Tomašević smijenio direktora Vodoopskrbe: "Voda će poskupjeti, ali..."

Danas je to došlo pod upitnik nakon što je danas nastupio Davor Filipović. Nastupio je dosta oštro i čvrsto. No nemojmo zaboraviti da je Filipović bio kandidat za zagrebačkog gradonačelnika i da se suočavao sa današnjim zagrebačkim gradonačelnikom, tako da možda još ima nekih repova koji se vuku iz tog vremena. Ukoliko se ovi napadi nastave onda će biti jasno da je svojevrsno primirje ili barem međusobno poštovanje jedne razine pokreta i stranke gotovo", kaže Krešić. 

No, građanima je važno znati kada će Grad Zagreb slati veće račune za vodu. 

"Važno je razjasniti koliki dio će poskupjeti i zašto, kakva je to dokumentacija koja nije dostavljena. Koliko će se na račun te dokumentacije moći subvencionirati cijena vode građanima, a u kojoj mjeri će se ipak morati podizati cijena zbog različitih ulaganja prije svega u vodovodnu infrastrukturu u Zagrebu koja je zaista dugi niz godina, ako ne i desetljećima bila potpuno zapuštena. Ne bi bilo iznenađenje da ipak veće cifre na računima građanima idu za jedan do dva mjeseca", kazao je Krešić.  

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene