Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reakcija na izjavu ministra

Tomašević smijenio direktora Vodoopskrbe: "Voda će poskupjeti, ali..."

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević rekao je da odluka o poskupljenju vode nije ukinuta, nego će na snagu stupiti sa zakašnjenjem i to zbog proceduralne pogreške. Dodao je da je zbog te greške smijenjen direktor Vodoopskrbe Davor Poljak.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević izašao je pred novinare te komentirao odluku Vijeća za vodne usluge kojom je obustavljeno poskupljenje vode u glavnom gradu.

"Jedan dio poskupljenja sporan, a jedan dio nije. Donijeli su tu odluku jer su zatražili da se određena dokumentacija, koja nije dostavljena, dostavi do određenog roka. Nisam imao informaciju da je tražena dokumentacija", rekao je Tomašević.

"To je proceduralna greška koja će odgoditi poskupljenje. Ona je dovela do odgode dijela poskupljenja i ona mi je neshvatljiva i neprihvatljiva. Nije samo napravljena proceduralna greška, nego o svemu nije informirana Uprava Holdinga i zato Davor Poljak od danas više nije direktor Vodoopskrbe i odvodnje", dodao je.

Pročitajte i ovo Ivan Ciković Teče i teče, teče jedan slap... Kako spriječiti pucanje vodovodnih cijevi u jeku rasta cijena vode? U Zagrebu imaju inovativno rješenje

Također je rekao da je mu je neobično da ministar gospodarstva Davor Filipović – koji je danas rekao je da je poskupljenje nezakonito te je prozvao gradsku vlast da sve probleme rješava preko džepova građana  komentira rad Vijeća za vodne usluge, koje je neovisno tijelo, te je ponovio da su ovakve proceduralne pogreške nedopustive.

"Ne biram ja direktora Vodoopskrbe, nego Uprava Holdinga bira direktore tvrtki kćeri. Meni je neprihvatljivo da Uprava tjednima ne zna odluku Vijeća", zaključio je zagrebački gradonačelnik.

O suradnji Splita i Zagreba

Zagrebački je gradonačelnik nalazi se u Splitu, gdje se sastao sa splitskom gradonačelnikom Ivicom Puljkom. Tomašević je rekao s Puljkom razgovarao o raznim inicijativama i temama te da je ovo, nakon kraćeg i neformalnog sastanka u Zagrebu, bio prvi službeni sastanak delegacija Zagreba i Splita u njihovom mandatu.

"Imamo slične probleme o gospodarenju otpadom. Moramo graditi nove vrtiće i financirati plaće odgojitelja", rekao je zagebački gradonačelnik.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević Poskupljuje voda Tomašević najavio veliku promjenu u odvozu otpada

Odgovarajući na pitanje je li ovo prvi korak ka sklapanju koalicije za nadolazeće izbore, Tomašević je rekao da su se sastali kao predstavnici svojih gradova, a da će se o daljnjoj političkoj suradnji još razgovarati.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene