Obavijesti Video Pretražite Navigacija
JEZIV SLUČAJ

Bivši moćnik Alex Murdaugh dobio dvije doživotne zatvorske kazne za ubojstvo sina i supruge

Aktualno Galerija Alex Murdaugh Alex Murdaugh Foto: AFP Alex Murdaugh Alex Murdaugh Foto: AFP Ilustracija Ilustracija Foto: Getty Images Sudnica, ilustracija Sudnica, ilustracija Foto: Getty Images +0 Suđenje Richardu Alexu Murdaughu Galerija 1/5 >>
Bivši ugledni odvjetnik Richard Alex Murdaugh osuđen je na dvije doživotne zatvorske kazne.

Alex Murdaugh osuđen je na dvije doživotne kazne bez mogućnosti pomilovanja zbog ubojstva svoje supruge Maggie Murdaugh i sina Paula Murdaugha.

Porota u Južnoj Karolini proglasila je u četvrtak bivšeg uglednog odvjetnika Richarda Alexa Murdaugha krivim za ubojstvo supruge i sina, nakon šest tjedana saslušanja koja su zaokupila pozornost javnosti diljem Sjedinjenih Država.

U petak mu je porota u Južnoj Karolini izrekla kaznu, javlja BBC. 

Porota od 12 članova proglasila je u četvrtak Murdaugha (54) krivim po dvije točke optužnice za ubojstvo supruge Maggie (52) i najmlađeg sina Paula (22), koji su pogubljeni iz neposredne blizine uz kućicu za pse na njihovu obiteljskom imanju 7. lipnja 2021.

Tijekom izricanja presude, sudac Clifton Newman rekao je da je morao iz grade narediti uklanjanje portreta Murdaughova djeda kako bi se osiguralo pravedno suđenje.

"Imate ženu koja je ubijena. Sina koji je divljački ubijen. Odvjetnika, osobu iz poštovane obitelji koja kontrolira pravdu u ovoj zajednici više od stoljeća, osobu čiji djedov portret visi na stražnjoj strani zgrade suda koju sam morao ukloniti kako bih osigurao pošteno suđenje" rekao je Newman tijekom saslušanja o kazni, javlja CNN. 

Prije izricanja kazne, sudac Clifton Newman je u svom podužem obraćanju Murdaughu rekao da ne može razumjeti njegovu "dvoličnost" i laži.

Potonji, u lisičinama i u žućkastosmeđoj zatvorskoj odjeći, i dalje je tvrdio da je nedužan. Njegov prvorođeni sin Buster bio je u dvorani.

"Poštujem ovaj sud, ali nisam kriv. Nikad ne bih naudio mojoj supruzi Maggie i (...) mom sinu", rekao je. Sudac ga je osudio na dvije doživotne zatvorske kazne koje će služiti jednu za drugom.

Porotnicima na sudu u Walterboru, u Južnoj Karolini, u četvrtak je trebalo malo manje od tri sata da donesu presudu. "Dokazi o krivnji su nepobitni", rekao je sudac dok je čitao presudu.

Alex Murdaugh (54) je bio optužen za krađu basnoslovnih iznosa iz svog odvjetničkog ureda i od prijatelja i poznanika i osumnjičen da je članove svoje obitelji ubio kako ga ne bi otkrili. Premda je priznao krađu koju je pravdao ovisnošću o drogi i željom da vrati novac od propalih ulaganja, nikad nije priznao dvostruko ubojstvo.

Pročitajte i ovo Suđenje Richardu Alexu Murdaughu moguć Doživotni zatvor Moćni odvjetnik proglašen krivim za ubojstvo supruge i sina: Poznati mučni detalji sa suđenja

Slučaj je privukao medijsku pozornost s obzirom na ogromnu političku moć obitelji u okrugu Colleton, gdje se suđenje odvijalo.

Slučaj je pozorno praćen u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje su svi mediji secirali život ove bogate obitelji, ponosne na tri generacije tužitelja i sudaca.

Dokumentarac, "Murdaugh Murders: A Southern Scandal" jedan je od najgledanijih filmova na Netflixu u SAD-u prošloga tjedna.

Tijekom čitavog suđenja informativne mreže su izravno prenosile svjedočenja mnogih prevarenih kolega i prijatelja koji su opisivali kako im je Murdaugh godinama krao milijune dolara a da to nisu ni primijetili.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene