Automobili koje su koristili djelatnici Sabora, Vlade i ministarstava doslovno su razgrabljeni na javnoj dražbi održanoj u subotu.


Automobil koji je prevozio Ivu Sanadera nakon uhićenja u Austriji - novog vlasnika pronašao je u Virovitici.

Vezani članci Rasprodaja državne motorizacije (Foto: Dnevnik.hr) - 7 Rasprodaja državne motorizacije: Kamion prodan za 80.000 više od početne cijene Slika nije dostupna OPET DRAŽBA Država prodaje 122 vozila, početna cijena od 200 kuna...

Ruke su se neumorno podizale. Iako su cijene rasle, odustajanja nije bilo.

'Bio sam zainteresiran za to vozilo i nisam dopustio da ga netko drugi kupi osim mene', rekao je Ivan Jurčević iz Zagreba.

Prije same licitacije kupci su mogli razgledati automobile. Kupnja je po principu, viđeno kupljeno, a neki upravo zbog toga negoduju.

'Nikakav podatak o vozilu nemate, stvarno kupujete mačka u vreći, naoko što vidiš, pod haubu ne možeš. U prosjeku ne odu puno, recimo po tisuću eura od početne cijene', kaže Mile Grgić iz Osijeka.

Kupovalo se sve i svašta - od razbijenih kombija, do motocikala. Pojedini modeli uvijek upadnu u oko, posebno onaj automobil koji je prevozio Ivu Sanadera nakon uhićenja u Austriji.

Kao što je bilo i za očekivati, ruke su se najviše dizale za japansku jurilicu koja je prodana za 31.200 kuna, no zvijezda licitacije bila je i crna limuzina, a postigla je cijenu od 50 tisuća kuna.

Postignutim cijenama, ali i odazivom kupaca, zadovoljni su i organizatori licitacije.

'Kao i do sada na svakim dražbama je velik interes, postignute su dobre cijene, a ljudi su zadovoljni', rekao je Mario Perić, voditelj licitacijske prodaje. Novi vlasnici su svoje automobile dužni preuzeti u roku od pet dana.