Automobili koje su koristili djelatnici Sabora, Vlade i ministarstava doslovno su razgrabljeni na javnoj dražbi održanoj u subotu.


Automobil koji je prevozio Ivu Sanadera nakon uhićenja u Austriji - novog vlasnika pronašao je u Virovitici.

Vezani članci Benzinska pumpa (Foto: Zarko Basic/PIXSELL) Gorivo od ponoći znatno jeftinije: Za spremnik ćemo sada izdvojiti i 18 kuna manje Slika nije dostupna Rasprodaja državne motorizacije: Kamion prodan za 80.000 više od početne cijene

Ruke su se neumorno podizale. Iako su cijene rasle, odustajanja nije bilo.

'Bio sam zainteresiran za to vozilo i nisam dopustio da ga netko drugi kupi osim mene', rekao je Ivan Jurčević iz Zagreba.

Prije same licitacije kupci su mogli razgledati automobile. Kupnja je po principu, viđeno kupljeno, a neki upravo zbog toga negoduju.

'Nikakav podatak o vozilu nemate, stvarno kupujete mačka u vreći, naoko što vidiš, pod haubu ne možeš. U prosjeku ne odu puno, recimo po tisuću eura od početne cijene', kaže Mile Grgić iz Osijeka.

Kupovalo se sve i svašta - od razbijenih kombija, do motocikala. Pojedini modeli uvijek upadnu u oko, posebno onaj automobil koji je prevozio Ivu Sanadera nakon uhićenja u Austriji.

Kao što je bilo i za očekivati, ruke su se najviše dizale za japansku jurilicu koja je prodana za 31.200 kuna, no zvijezda licitacije bila je i crna limuzina, a postigla je cijenu od 50 tisuća kuna.

Postignutim cijenama, ali i odazivom kupaca, zadovoljni su i organizatori licitacije.

'Kao i do sada na svakim dražbama je velik interes, postignute su dobre cijene, a ljudi su zadovoljni', rekao je Mario Perić, voditelj licitacijske prodaje. Novi vlasnici su svoje automobile dužni preuzeti u roku od pet dana.