451090
451090
451090
451090
451090

GOTOVO 300 VOZILA NA JAVNOJ DRAŽBI Pronašli smo i auto koji po dobrom ne pamti Ivo Sanader

  • , 22.09.2016., 20:13
  • Autor:
  • komentara

Za gotovo 300 vozIla kojima su upravljali djelatnici Sabora, Vlade i ministarstava licitirat će se na javnoj dražbi.

 
 
 
 
Dražba državnih vozila (Video: Dnevnik Nove TV)
Dražba državnih vozila (Video: Dnevnik Nove TV)

Nema sukoba, ali itekako ima interesa za vozila kojima su upravljali djelatnici Sabora, Vlade i ministarstava. Za njih gotovo 300 licitirat će se na javnoj dražbi! Već prvog dana razgledavanja u Donjoj Zelini otišli smo provjeriti - što se nudi građanima. I pritom pronašli automobil koji po dobrom ne pamti bivši premijer Ivo Sanader.

Motocikli, automobili, kombiji - sve ono što su vozili državni službenici ovog vikenda može biti vaše. 276 takvih vozila u subotu ide na javnu dražbu."

''Tu su u većini vozila od policije i hrvatske pošte, plus još neka ministarstva i ostale državne institucije", objašnjava Mario Perić, voditelj licitacijske prodaje.

Najveću pažnju na dražbi privlači plava limuzina koju su koristili djelatnici MUP-a. Upravo je ovaj automobil bio dio policijske pratnje koja je Ivu Sanadera nakon uhićenja iz Austrije vraćala u Hrvatsku. Ako želite biti njegov novi vlasnik, početna cijena je 3300 kuna.

Najskuplji eksponat na dražbi je automobil iz 2005. godine. Koliku će cijenu postići - ne znamo, no nećete ga dobiti ispod 29.800 kuna.

No nisu svi ponuđeni automobili MIG-ovi od vozila. Ima ih razbijenih, neispravnih, čak i onih koji nisu u voznom stanju. Njihove početne cijene iznose tek nekoliko stotina kuna.

Prodaja se obavlja po načelu viđeno - kupljeno. To znači da potencijalni kupci nemaju pravo upaliti vozilo ili uopće podignuti haubu. Kupujete li mačka u vreći ili ćete financijski profitirati stvar je vaše procjene. No budite oprezni jer prava na žalbu i povrat novca - nema.

Za sva ova vozila građani će se boriti u subotu ujutro na zagrebačkoj Pešćenici. Minimalno podizanje cijene na licitaciji iznosi 200 kuna, a osim toga postoji još samo jedno pravilo - onaj tko ponudi najviše vozi kući svog novog limenog ljubimca.
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se