Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tek izašao iz zatvora

Ravnateljica Centra za socijalnu skrb: "Nismo odgovorni za napad oca na kći, nismo mi tražili uvjetni otpust"

Ravnateljica Centra za socijalnu skrb Zagreb Tanja Brozić (Foto: Dnevnik.hr)
Ravnateljica Centra za socijalnu skrb Zagreb Tanja Brozić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Ravnateljica Centra za socijalnu skrb Zagreb Tanja Brozić (Foto: Dnevnik.hr) Ravnateljica Centra za socijalnu skrb Zagreb Tanja Brozić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Sanja Vištica razgovara s ravnateljicom Centra za socijalnu skrb (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Još jedan šokantan slučaj obiteljskog nasilja. Dok je majka bila na operaciji u bolnici, otac, koji je dobio uvjetni otpust iz zatvora ostao je čuvati djecu i pretukao svoju 14-godišnju kćer.

Pretučena djevojčica je u Klaićevoj bolnici s površinskim ozljedama kože obraza i natučenim lijevim laktom. Tamo će najvjerojatnije biti do ponedjeljka.

Pročitajte i ovo Ilustracija Šok zbog reakcije voditeljice Posvađali se zbog izbora: Izvadila kost iz juhe i njome počela mlatiti supruga, završio je u bolnici Majka pretučene djevojčice Edina Dedić (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Progovorila za Dnevnik Nove TV Majka pretučene djevojčice: "Dala sam da djeca ostanu s ocem. To je moj križ"

Kako neslužbeno doznajemo, majka je zvala policiju iz bolnice kada je shvatila da joj je bivši suprug u alkoholiziranom stanju i molila policiju da joj spasi djecu. Policiju su čak, kako neslužbeno doznajemo, zvali i susjedi kod kojih su djeca i pronađena. Otac je odveden u Vrapče gdje će ostati najmanje do ponedjeljka.

O situaciji reporterka Dnevnika Nove TV Sanja Vištica razgovarala je s Tanjom Brozić, ravnateljicom Centra za socijalnu skrb Zagreb.

Brozić kaže kako nije moguće niti je točno da je Centar za socijalnu skrb predložio da se zatraži uvjetni otpust oca.

"Centar takve ovlasti nema, mi nismo zatražili uvjetni otpust. Odradili smo što je sud naložio, provjerili smo uvjete gdje bi se ta osoba nalazila na uvjetnom otpustu i dobili smo izjavu obitelji da tu može boraviti. Sud je odgovoran za ovaj dio gdje bi dopustio taj izlazak, za nedjelo je odgovoran nasilnik. To se nije moglo predvidjeti i odgovoran je nasilnik", naglašava Brozić i dodaje da se otac vjerojatno dobro ponašao u zatvoru te mu je izlazak odobrio sud.

Ravnateljica Centra kaže i kako će već u ponedjeljak otići do obitelji i vidjeti kako im se može pomoći.

"Savjetovanje, psihosocijalnu pomoć, podršku, sve što im treba kako bi ovaj dio lakše prebrodili. Postupit ćemo po svim protokolima", kaže Brozić i naglašava kako Centar ne osjeća nikakvu odgovornost i ponavlja da je za nedjelo odgovoran nasilnik. 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene