Još jedan šokantan slučaj obiteljskog nasilja. Dok je majka bila na operaciji u bolnici, otac, koji je dobio uvjetni otpust iz zatvora ostao je čuvati djecu i pretukao svoju 14-godišnju kćer.

Galerija


Pretučena djevojčica je u Klaićevoj bolnici s površinskim ozljedama kože obraza i natučenim lijevim laktom. Tamo će najvjerojatnije biti do ponedjeljka.

Vezani članci Ravnateljica za zaštitu djece grada Zagreba Gordana Buljan Flender gostuje u Dnevniku Nove TV (Foto: Dnevnik.hr) Buljan Flander o stravičnom slučaju s Paga: "Vrijeme je da prestanemo govoriti o toj djeci, da im damo mogućnost da krenu u oporavak" Zamjenik ravnatelja OB Zadar doktor Edi Krauc (Foto: Dnevnik.hr) Slučaj s Paga: Najteže ozlijeđena djevojčica skinuta s aparata za disanje i pri svijesti je

Kako neslužbeno doznajemo, majka je zvala policiju iz bolnice kada je shvatila da joj je bivši suprug u alkoholiziranom stanju i molila policiju da joj spasi djecu. Policiju su čak, kako neslužbeno doznajemo, zvali i susjedi kod kojih su djeca i pronađena. Otac je odveden u Vrapče gdje će ostati najmanje do ponedjeljka.

O situaciji reporterka Dnevnika Nove TV Sanja Vištica razgovarala je s Tanjom Brozić, ravnateljicom Centra za socijalnu skrb Zagreb.

Brozić kaže kako nije moguće niti je točno da je Centar za socijalnu skrb predložio da se zatraži uvjetni otpust oca.

"Centar takve ovlasti nema, mi nismo zatražili uvjetni otpust. Odradili smo što je sud naložio, provjerili smo uvjete gdje bi se ta osoba nalazila na uvjetnom otpustu i dobili smo izjavu obitelji da tu može boraviti. Sud je odgovoran za ovaj dio gdje bi dopustio taj izlazak, za nedjelo je odgovoran nasilnik. To se nije moglo predvidjeti i odgovoran je nasilnik", naglašava Brozić i dodaje da se otac vjerojatno dobro ponašao u zatvoru te mu je izlazak odobrio sud.

Ravnateljica Centra kaže i kako će već u ponedjeljak otići do obitelji i vidjeti kako im se može pomoći.

"Savjetovanje, psihosocijalnu pomoć, podršku, sve što im treba kako bi ovaj dio lakše prebrodili. Postupit ćemo po svim protokolima", kaže Brozić i naglašava kako Centar ne osjeća nikakvu odgovornost i ponavlja da je za nedjelo odgovoran nasilnik. 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr