Rizik od ospica u Dubrovniku (Foto: Dnevnik.hr) - 4
Rizik od ospica u Dubrovniku (Foto: Dnevnik.hr) - 4

U splitskom KBC-u su hospitalizirane dvije osobe zaražene ospicama.


Zdravstveno stanje dviju osoba zaraženih ospicama je dobro i nemaju pogoršanja, potvrdio je za Dnevnik Nove TV ravnatelj KBC-a Split Julije Meštrović.

Vezani članci Andro Krstulović Opara (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Gradonačelnik objavio pravila ponašanja: Ovo je 10 Oparinih savjeta za turiste u Splitu Tučnjava u Splitu (Screenshot: Facebook) Objavljen video tučnjave u Splitu u kojoj su deblji kraj izvukla tri stranca: "Uuu, ovo je bija meganokaut!"

Meštrović je kazao kako je razlog njihove hospitalizacije bio više epidemiološki, a potvrdio je kako u splitskoj bolnici nisu zabilježili primanje novih pacijenata sa ospicama.

Podsjetimo, splićane su uznemirile informacije da su se pojavile ospice i da već ima hospitaliziranih. Dvije osobe nalaze se na odjelu infektologije splitskoga KBC-a, a među njima je i sezonska radnica iz BiH. 

Voditeljica odjela za nadzor nad cijepljenjem Milka Brzović za Dnevnik Nove TV je istaknula kako postoji mogućnost pojave epidemije. ''Zato ovom prigodom pozivamo sve roditelje koji nisu cijepili svoju malu djecu, koja se mogu cijepiti protiv ospica da posjete svog pedijatra, dovedu djecu na cijepljenje. Pedijatar će nakon pregleda djeteta provesti predviđeno cjepljenja tog djeteta. Također i školsku djecu, u službi školske medicine, to su sada prvaši kod upisa u prvi razred. A isto tako, i sva ona djeca koja se bilo iz opravdanih ili neopravdanih razloga nisu do sada cijepila'', apelira Brzović.