Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema novih pacijenata

Ravnatelj KBC-a Split za Dnevnik Nove TV potvrdio: Nema pogoršanja kod dvoje zaraženih ospicama

Rizik od ospica u Dubrovniku (Foto: Dnevnik.hr) - 4
Rizik od ospica u Dubrovniku (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Foto: DNEVNIK.hr
U splitskom KBC-u su hospitalizirane dvije osobe zaražene ospicama.

Zdravstveno stanje dviju osoba zaraženih ospicama je dobro i nemaju pogoršanja, potvrdio je za Dnevnik Nove TV ravnatelj KBC-a Split Julije Meštrović.

Pročitajte i ovo Motociklist naletio na pješaka Vozači, oprez! Prometna nesreća u Splitu: Ima ozlijeđenih, dio ceste zatvoren za sav promet Ilustracija Zabijao se autom u njihov Clio Optužen muškarac čiji je ponašanje zgrozilo Hrvatsku: Svi pamte njegov napad na troje mladih

Meštrović je kazao kako je razlog njihove hospitalizacije bio više epidemiološki, a potvrdio je kako u splitskoj bolnici nisu zabilježili primanje novih pacijenata sa ospicama.

Podsjetimo, splićane su uznemirile informacije da su se pojavile ospice i da već ima hospitaliziranih. Dvije osobe nalaze se na odjelu infektologije splitskoga KBC-a, a među njima je i sezonska radnica iz BiH. 

Voditeljica odjela za nadzor nad cijepljenjem Milka Brzović za Dnevnik Nove TV je istaknula kako postoji mogućnost pojave epidemije. ''Zato ovom prigodom pozivamo sve roditelje koji nisu cijepili svoju malu djecu, koja se mogu cijepiti protiv ospica da posjete svog pedijatra, dovedu djecu na cijepljenje. Pedijatar će nakon pregleda djeteta provesti predviđeno cjepljenja tog djeteta. Također i školsku djecu, u službi školske medicine, to su sada prvaši kod upisa u prvi razred. A isto tako, i sva ona djeca koja se bilo iz opravdanih ili neopravdanih razloga nisu do sada cijepila'', apelira Brzović.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene