Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Privedena nakon mirnog pružanja otpora

'Ova akcija mogla je proći samo s podmazivanjem'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Urša Raukar, privedena jutros zbog mirnog pružanja otpora, dobila je zabranu prilaska Varšavskoj ulici u trajanju od tjedan dana.

Lina Budak, odvjetnica glumice Urše Raukar i još nekolicine prosvjednika koje je policija jutros u Varšavskoj ulici privela, rekla je za Dnevnik.hr kako je njezinim klijentima izrečena naredba određivanja mjera opreza zabranom posjećivanja Varšavske ulice. 'Oni u razdoblju od 15. srpnja u 9.30 sati do 23. srpnja u 9.30 sati ne smiju kročiti u Varšavsku ulicu', rekla je odvjetnica i dodala kako je najvjerojatnije većina privedenih dobila istu zabranu.

Pročitajte i ovo Rutilus pigus Ribari bijesni Došao u kulinarski program pa ispekao zabranjenu ribu: "Nisam znao, vjerovao sam prijatelju..." Avioni F-35 Tužba protiv Vlade Nizozemski sud zabranio prodaju Izraelu dijelova za jedan od najnaprednijih borbenih aviona

Da se ovdje radi o vrlo neobičnoj mjeri misli Zoran Pusić, predsjednik Građanskog odbora za ljudska prava. 'Zanima me što će se dogoditi ako ti ljudi budi morali ići do Ustavnog suda? Onda će u policiji reći kako o tome nisu razmišljali', kaže Pusić i ističe kako je i policijska akcija pretjerana. 'Najgore što će se sada događati jest da će sve strane braniti kako su samo izvršavale nečija naređenja i kako se nije događalo ništa ilegalno', dodaje Pusić i upozorava da se po gradu priča, što od običnih građana pa sve do saborskih zastupnika, kako je očito da je netko za ovo dobio novac ispod stola.

>> Hoto: Nastavak radova znači pravdu za sve

>> VIDEO Privedeno više od sto osoba, aktivisti, gradski vijećnici i Kregar!

'Sve upućuje na to da se takva akcija mogla dogoditi jedino s debelim podmazivanjem. Pretjerana policijska akcija još bi mi bila jasna da su Zelena akcija i udruga Pravo na grad širile nasilje i mržnju, ali, oni su na svojim skupovima činili upravo obratno', upozorava Pusić i konstatira kako je trenutno stanje stvari poražavajuće. 'Posebnost Zagreba je upravo bila u tome što je sačuvao zelenilo u središtu grada. To je dragocjenost u ovo betonsko doba, a mi prvo što radimo jest da posiječemo drveće u korist garaže', dodaje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene