Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rajko Čogurić

Odvjetnik Ante Todorića: "Nemam dokaza da je on žrtva političkog progona "

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rajko Čogurić, odvjetnik Ante Todorića, rekao je da njegov klijent još nije dobio nikakav službeni poziv od hrvatskih pravosudnih tijela koja imaju njegovu adresu u Londonu.

S Rajkom Čogurićem, odvjetnikom Ante Todorića, razgovarala je reporterka Nove TV Ivana Pezo Moskaljov.

Kada se može očekivati dolazak Ante Todorića? Poziv niste dobili, u kontaktu ste sa klijentom.

Pročitajte i ovo Ivan Turudić Vrući krumpir DORH je ponovno sklon skupim stranim vještacima. Dnevnik Nove TV doznao sve o ponudi hrvatskih stručnjaka Propusti u slučaju Agrokor - 2 Dopuna istrage Dnevnik Nove TV doznaje: Ide se na novo skupo vještačenje u slučaju Agrokor, odabir pao na inozemne financijske vještake

"U kontaktu smo, čudno nam je da ga nitko nije kontaktirao od strane državnih tijela iako je njegova adresa poznata državnim tijelima. Kada je odjavljivao prebivalište u Hrvatskoj, prijavio je novo boravište u Londonu. No, nikakav službeni poziv još nije došao. Želimo prekinuti agoniju, mi ćemo krenuti u inicijativu i ponuditi telefonski broj na koji ga se može kontaktirati ne bi li mu se uputio službeni poziv i ne bi li došao u Hrvatsku, ako u međuvremenu ne dođe pisani poziv. Telefonski nije uobičajeno, ali ponudit ćemo i tu varijantu jer želimo prekinuti tu agoniju.

Dođe li do toga, onda raspisivanje tjeralice ne bi bilo potrebno?

Za tjeralicom nema potrebe, obrana tvrdi cijelo vrijeme da se on želi pojaviti u Hrvatskoj. On se mora pojaviti prije ili kasnije, tu agoniju treba prekinuti.

Kako će se braniti?


Nismo dobili pouku o pravima, nismo dobili zahtjev za provođenjem istrage i zapravo ne znamo inkriminacije. Morat ćemo selektivno pristupiti obrani, a prema materiji i činjenicama koje se stavljaju na teret drugim okrivljenicima i nalogu za pretres, vrlo je široko područje i teško je iznositi suvislo obranu. Velik je broj dokumenata koje treba savladati, u svakom slučaju aktivno ćemo se braniti.

Upoznati ste s nalazima revizije, Ante Todorić bio je u samom vrhu koncerna, ima li tu njegove odgovornosti i je li moguće da ništa nije znao?

Ne znam što mu se stavlja točno na teret, vrlo je široko postavljeno. Od 15 osoba koje se inkriminiraju nema individualizacije za svakog pojedinog okrivljenika, no generalno nisu mogli postupati jednako i svaki ima svoj dio odgovornosti. To treba precizno odrediti.

Otac gospodina Ante Todorića već je rekao da je žrtva političkog progona. Smatra li i vaš klijent isto?

Mi se nećemo braniti na taj način, svim pravnim sredstvima polemizirat ćemo sa činjenicama, na držim da je gospodin Ante politička žrtva, za sada nemam takvih dokaza ni usmjerenja.

U Kulmerovim dvorima pretres i dalje traje, što je do sada izuzeto?

Ništa značajno do sada nije izuzeto. Dokumentacije gore nema nikakve koja bi bila važna za ovaj kazneni postupak.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene