Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osjećaju se izigrano

Radnici zbog Uljanika najavljuju novi prosvjed: "Država se zauzela za strategiju zatvaranja brodogradnje"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon neuspjele skupštine dioničara sudbina Uljanika još je bliža stečaju, a radnički predstavnici najavljuju nove prosvjede i štrajkove.

Sindikalisti iz Pule poručuju da se osjećaju izigrano od strane Vlade te za ponedjeljak najavljuju štrajk ako ne dobiju plaću. Predstavnici radnika 3. maja traže da se poduzme nešto kako bi se odblokirao račun 3. maja jer će već sljedeći tjedan blokada potrajati toliko da će se morati pokrenuti stečaj.

Pročitajte i ovo Plakat na ulazu u Uljanik (Foto: Dnevnik.hr) riješene plaće? U Bruxellesu donesen zaključak: Zeleno svjetlo Vladi za međufinanciranje Uljanika Slika nije dostupna Čekaju plaću za prosinac Radnici 3. maja i Uljanika dobili minimalce, bivša uprava Uljanika isplatila si pune iznose

"To vodi samo u smjeru zatvaranju brodogradilišta. Ako se zatvori ovo brodogradilište, zatvorit će se i 3. Maj, a nakon toga Brodosplit i Brodotrogir neće moći sami opstati. To znači da se država zauzela za strategiju da zatvaranja brodogradnje", rekao je Boris Cerovac iz Jadranskog sindikata.

"Ukoliko do ponedjeljka ne bude pomaka oko deblokade računa, spremni smo i tijelima braniti našu imovinu, naša radna mjesta i naš 3. Maj", rekao je Juraj Šoljić iz Stožera za obranu 3. maja.

"Osjećaj je kao da smrt dolazi po nas i po brodogradilište", rekao je Mladen Bučan iz 3. maja.
 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene