Novac za plaće radnika Uljanika i 3. maja nije osiguran od strane Uprave poduzeća i danas, kada je krajnji rok za isplatu, neće stići na račune škverana.

Galerija


Sindikati najavljuju da će nakon obaveznog petodnevnog mirenja krenuti u štrajk. Kanadski brodar najavio je otkazivanje narudžbi za 4 broda, a sam Uljanik raskinuo je jednostrano ugovor sa singapurskim naručiteljem zbog neisupnjavanja obveza od strane brodovlasnika.

Vezani članci Milan Bandić (Foto: Dusko Marusic /PIXSELL) Bandić: ''Da tvrtka u vlasništvu Zagreba potroši nenamjenski milijun kuna, odavno bih bio u Remetincu'' Uljanik (Foto: Dusko Marusic/PIXSELL) Otvara se stečaj Uljanika d.d., Plenković: "Stečaj nije likvidacija, radnici će dobiti plaće"

Sutra se u Puli održava skupština dioničara na kojoj bi trebao biti izabran novi nadzorni odbor i uprava. Juraj Šoljić, predsjednik Sindikalnog odbora "3. maja" zamolio je dioničare Uljanika da dođu sutra na skupštinu, kako bi si izabrali Nadzorni odbor, koji bi, trebao štititi interese bdodogradilišta. "Mi smo u takozvanoj talačkoj krizi jer se 3. maj drži trenutno kao taoc ovih odnosa između Uljanika, Vlade i Europske komisije“, rekao je Šoljić.

Država više ne smije pomagati toj tvrtki, rekao je ministar gospodarstva Darko Horvat jer, po njegovim riječima, to može samo naštetiti planu restrukturiranja o kojem odlučuje Bruxelles.

"Plaću, ne samo za Uljanik, već i za ijedno drugo trgovačko društvo koje se nalazi u poteškoćama ne osigurava i ne može dati Vlada kroz državni proračun. Takve uvjete smo ispucali, dakle iskoristili smo gotovo pa sve legitimne metode kroz koje se država može razno raznim garancijama uključiti u isplatu i osiguranje plaće“, izjavio je Horvat.