Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stigla pomoć

VIDEO: Ekskluzivna snimka nasukavanja katamarana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanski turisti su uspjeli snimiti sami trenutak nasukavanja 'Dubravke' na otoku Susku.

Po 110 putnika i 7 članova posade iz nasukanog katamarana 'Dubravka' noćas u 3.30 sati došao je trajekt Premuda i prevezao ih na Mali Lošinj.

Pročitajte i ovo Kaos u beogradskoj zračnoj luci Greška zaposlenika VIDEO Kaos u beogradskoj zračnoj luci: Pomiješali putnike, žena pala u nesvijest Ilustracija Tijekom leta VIDEO Panika u avionu: Iz pretinca iznad glava putnika provirila zmija

Iz riječkog centra 112 za Dnevnik.hr je potvrđeno kako su svi putnici zbrinuti te prebačeni na Mali Lošinj. 'Dubravka' je odsukana prije podne u 11,30 sati, a liniju Mali Lošinj-Rijeka preuzeo je katamaran 'Silba'

Marina Halužan, glasnogovornica Ministarstva mora, prometa i infrastrukture objasnila je kako je došlo do nasukavanja. 'Kod drugog pokušaja pristanka na Susak kapetan nije uspio izvesti manevar te je u momentu vezivanja užeta naglo povećao brzinu zbog čega je došlo du pucanja užeta te do nasukavanja 1/3 katamarana na obalu', rekla je glasnogovornica. Dodala je kako zapovjednik u nekoliko pokušaja sam pokušao odsukati katamaran, no to mu nije pošlo za rukom. 

'U 2.30 na Susak je stigla dizalica Zvonko koja je zatim postavljena između katamarana i obale. Preko dizalice Zvonko u 3 sata počeo je iskrcaj putnika i članova posade. U 3.30 svi putnici zajedno s prtljagom bili su na obali', dodala je Marina Halužan te istakla kako je nasukani katamaran 'Dubravka' još uvijek na obali Susaka te se pretpostavlja da će danas biti odsukan. U ministarstvu kažu da su putnici toliko dugo čekali jer su s katamarana jedino mogli sići pomoću dizalice Zvonko koja nije mogla doći prije.

>> Na Susku se nasukao katamaran Dubravka

Podsjetimo, katamaran 'Dubravka' nasukao se na pješčani sprud sinoć oko 20.15 sati prilikom pristajanja u luku Susak. Nitko od putnika s katamarana nije ozlijeđen, a nije došlo ni do oštećenja broda te nema onešičćenja mora. Iako se jedan dio putnika katamarana 'Dubravka' žalio na tretman tijekom nezgode, u našu redakciju javila se gospođa koja je za djelatnike Jadrolinije imala samo riječi hvale. Nevenka Jugo ispričala je kako su djelatnici katamarana putnicima dijelili deke, boce s vodom i croissante. 'I mojem psu, koji je prije nasukavanja bio odvojen od mene, dali su vodu i meni dozvolili da ga uzmem sa sobom. Iskrcaj su također savršeno obavili, na jednog putnika išlo je dvoje ljudi. Nosili su nam prtljagu, meni čak nisu dali da nosim svoj ruksak', puna hvale je ispričala Nevenka Jugo. 

No, neki su imali drugačije iskustvo. Putnici katamarana za Dnevnik.hr su se požalili da im nitko više od sat vremena nije objasnio što se dogodilo već im je samo rečeno da sjednu na svoja mjesta. Na Dubravci putnici, među kojima je bilo dosta djece, nisu imali što jesti, a posebno ih je ogorčilo, kako su nam rekli, što se i dalje naplaćivalo piće neophodno da se utaži žeđ.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene