Obavijesti Video Pretražite Navigacija
bizarna priča

Puši na balkonu i nije ga briga: Bivši predsjednik Hajduka i dalje ne izlazi iz stana koji je odavno prodao!

Aktualno Galerija Provjereno: problem s kupnjom nekretnine - 6 Provjereno: problem s kupnjom nekretnine - 6 Foto: DNEVNIK.hr Provjereno: problem s kupnjom nekretnine - 5 Provjereno: problem s kupnjom nekretnine - 5 Foto: DNEVNIK.hr Provjereno: problem s kupnjom nekretnine - 4 Provjereno: problem s kupnjom nekretnine - 4 Foto: DNEVNIK.hr Provjereno: problem s kupnjom nekretnine - 3 Provjereno: problem s kupnjom nekretnine - 3 Foto: DNEVNIK.hr +2 Provjereno: problem s kupnjom nekretnine - 2 Galerija 1/7 >>
Bivši čelni čovjek Hajduka, bivši poduzetnik i bivši političar Joško Svaguša ignorira rješenje po kojem mora izići iz stana koji je prodao. S bivšom suprugom prodao je stan za gotovo milijun eura. Iznos je plaćen, a on četiri godine novoj vlasnici priječi ulazak u posjed.

Poduzetnik, bivši političar i predsjednik Hajduka Joško Svaguša već 4 godine živi u tuđem stanu i ne želi van! On i bivša supruga prodali su ga za gotovo milijun eura. Upisana je kao vlasnica, a u nekretninu ne može. Nepune 4 godine traje sudski postupak koji, tvrdi Violeta Schonger, Svaguša odugovlači.

Krajem mjeseca dobila je privremenu sudsku mjeru da Joško Svaguša preda posjed nekretnine, on se na to oglušuje. Angažirala je zaštitarsku agenciju kako bi zaštitila nekretninu. Tad cijela priča postaje bizarna!

"Tu je nastao veliki cirkus. Odvjetnica je tu došla, potjerala je te ljude koje sam ja uzela, ljudi su preko firma s ugovorima legalno", tvrdi vlasnica stana. Dok je Ema Branica iz Provjerenog snimala prilog, došla je inspekcija i privela Violetina odvjetnika.

Pročitajte i ovo Provjereno: Bivši stan Joška Svaguše - 1 Donosi Provjereno Stan je platila gotovo milijun eura, ali bivši predsjednik Hajduka ni nakon gotovo tri godine iz njega - ne želi: "Imam ključ koji meni ništa ne vrijedi, brave su se mijenjale tri puta"

Svaguša je ranije tvrdio da je stan prodan bez njegova znanja, a potom da nije isplaćen. U kupoprodajnom ugovoru izričito stoji kako se sve odvija uz suglasnost, znanje i izričiti nalog Joška Svaguše. Luksuzan stan od 168 kvadrata bio je zemljišno knjižno vlasništvo njegove sada bivše supruge, upisano temeljem ugovora o diobi bračne stečevine. Joško Svaguša na stan je stavio privremenu mjeru zabrane otuđenja i opterećenja nekretnine. Dakle, njegova supruga nije mogla ni prodavati stan bez njegova pristanka.

Joško Svaguša puši na balkonu Provjereno: problem s kupnjom nekretnine - 4 Foto: DNEVNIK.hr

Nekoliko dana nakon što je potpisan Ugovor Joško Svaguša traži preko suda proglašenje ugovora o diobi bračne stečevine, po kojem je stan bio upisan na suprugu, ništetnim. A desetak dana nakon potpisivanja kupoprodajnog ugovora pak diže tužbu protiv supruge za stan koji su netom prodali. Oba su postupka još uvijek u tijeku.

Otplatila mu dugove

"Sve je bilo normalno do tog trenutka kad su njegovi dugovi otplaćeni. Onda je počeo maltretiranjem s tužbama, a tužbe kod nas u Hrvatskoj vi čekate za jedno ročište po godinu dana da se odradi", kaže Violeta Schonger. Ona je sve - 950 tisuća eura, uplatila.

On iz stana ne želi, a Violeta ne može vjerovati kako funkcionira pravosuđe u Hrvatskoj. Prijavila ga je i kazneno za prijevaru, ali ništa se nije dogodilo.

Joško Svaguša puši na balkonu Provjereno: problem s kupnjom nekretnine - 5 Foto: DNEVNIK.hr

Inspekcija donosi rješenje da Violetin ugovor sa zaštitarskom tvrtkom nije sklopljen na temelju valjane pravne osnove i piše kako je valjana osnova posjed. No jedina valjana pravna osnova na temelju koje se može sklopiti ugovor jest vlasništvo. Rješenjem naređuju zaštitarima da se maknu.

"Ja bih samo voljela imati odgovor na pitanje zbog čega ne mogu ući u stan koji sam kupila i platila", navela je.

Ema Branica otišla je pitati Joška Svagušu zašto ne poštuje sudsku odluku, a onda je uslijedilo niz novih zapleta. Više pogledajte u prilogu na vrhu članka.

Emisiju gledajte četvrtkom navečer na Novoj TV, a više o pričama iz Provjerenog saznajte na novatv.hr/provjereno

Propustili ste emisiju? Pogledajte je besplatno na novatv.hr

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene