Prve projekcije izlaznih anketa pokazuju da je neizvjesna borba za ulazak u drugi krug u sva četiri najveća hrvatska grada. Pogledajte reakcije nakon prvih izlaznih anketa.

Galerija Tomislav Tomašević Danijela Dolenec Atmosfera u stožeru Možemo - 1 +3 Atmosfera u stožeru Možemo - 2

Prema prvim projekcijama izlaznih anketa u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku vodit će se neizvjesna borba za ulazak u drugi krug lokalnih izbora. 

Vezani članci Boris Jokić i Sabina Tandara Knezović Analiza Borisa Jokića: "Ako se HDZ i SDP ne promijene u sljedeće tri i pol godine, očekujem za njih veliki problem" Tomislav Tomašević, Marko Filipović, Ivica Puljak i Ivan Radić Neki su odgovori urnebesni! Gradonačelnici otkrili o čemu mogu pričati satima, što su zadnje skuhali, koji bi ih glumac trebao glumiti u filmu...

U nastavku pročitajte reakcije iz četiri najveća grada.

ZAGREB

U Zagrebu uvjerljivo vodi Tomislav Tomašević (Možemo!) s 48,18 posto. Tijesna borba vodi se za drugo mjesto: Jelena Pavičić Vukičević (MB 365) ima 11,38, Miroslav Škoro (Domovinski pokret) 11,23. Na četvrtom je mjestu Davor Filipović (HDZ) s 10,24 posto.

"Izuzetno smo ponosni, žao nam je što nećemo moći riješiti to u prvom krugu", rekla je Danijela Dolenec, kandidatkinja za Tomaševićevu zamjenicu.

Sandra Benčić (Možemo!) rekla je kako su ovakve rezultate očekivali te je zahvalila svima koji su im dali povjerenje.

Mirka Jozić (Milan Bandić 365) kazala je kako su njihovi glasovi u prvom krugu bili rasuti kod drugih kandidata te očekuju veći postotak u drugom krugu. 

"Uvjereni smo da će biti drugog kruga i da će Jelena Pavičić Vukičević ući u drugi krug i pobijediti Tomislava Tomaševića", izjavio je novinarima u nedjelju nakon izlaznih anketa u izbornom stožeru Pavičić Vukičević kandidat za njezina zamjenika Ivica Lovrić.

Član Predsjedništva HDZ-a Željko Reiner kazao je kako unatoč prvim izlaznim anketama vjeruje da će HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba Davor Filipović ući u drugi krug.

„To su izlazne ankete i one nikada nisu ono što su rezultati na izborima”, dodao je .

SPLIT

U Splitu je u vodstvu Ivica Puljak (Centar) s 27,23 posto glasova, a drugi je Vice Mihanović (HDZ) s 23,41. Željko Kerum je na trećem mjestu sa 16,33 posto.

Iz Stožera Ivice Puljka (Centar) poručili su pak kako nisu iznenađeni njegovim vodstvom, ali da treba pričekati službene rezultate prije euforije. 

Njegova supruga Marijana Puljak kazala je kao prve ankete pokazuju da je ljudima dosta Keruma. 

U stožeru HDZ-a pak vlada zabrinutost.

"Vjerujemo građanima, nećemo komentirati ankete", poručili su iz njegova stožera

OSIJEK

U Osijeku je u vodstvu Ivan Radić (HDZ) s 39,89 posto glasova. Na drugom je mjestu Berislav Mlinarević (Domovinski pokret) s 19,55 posto, dok je treći Goran Kušec (SDP) sa 17,22.

U Osijeku vodi Ivan Radić (HDZ), koji je pozvao građane da izađu na izbore i u drugom krugu.

"Ovo je iznad svih očekivanja, ali nismo euforični, nego nastavljamo raditi...", kazao je Radić.  

Rekao je kako računa na sve Osječanke koji će podržati "novu energiju".

Zasad drugoplasirani Berislav Mlinarević (Domovinski pokret) rekao je kako je također zadovoljan izlaznim anketama. 

RIJEKA

U Rijeci vodi Marko Filipović (SDP) s 28,67 posto glasova. Iza njega je Davor Štimac (nezavisni) sa 16,51 posto, a treći je Josip Ostrogović (HDZ) s 14,84.

Marko Filipović (SDP) kazao je kako je rijeka ostala SDP-ov grad.

Na pitanje koga očekuje u drugom krugu, Filipović je rekao kako mu je svejedno. "Nek se još malo oznoje", poručio je i dodao kako je kampanja za drugi krug još u tijeku. 

Rezultatima su zadovoljni i u stožeru Davora Štimca. 

 "Naravno da nam je Filipović dohvatljiv, ovo su preliminarni rezultati, čekamo prave rezultate. Zadovoljni smo što rezultati pokazuju da su građani prepoznali naš trud",  poručili su iz stožera drugoplasiranog Štimca

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju