Prve projekcije izlaznih anketa pokazuju da je neizvjesna borba za ulazak u drugi krug u tri velika hrvatska grada, Zagrebu, Rijeci i Osijeku. Zasad se čini da je samo u Splitu jasno tko ima šanse za ulazak u drugi krug izbora za gradonačelnika.

Galerija Ivica Puljak i Vice Mihanović u borbi za gradonačelnika Splita Marko Filipović i Davor Štimac u borbi za gradonačelnika Rijeke Tijesna borba za ulazak drugi krug u Zagrebu +1 Novi gradonačelnici u četiri velika grada

Prema projekcijama izlaznih anketa na izborima za gradonačelnika Zagreba uvjerljivo vodi Tomislav Tomašević (Možemo!) s 48,18 posto.

Tijesna borba vodi se za drugo mjesto: Jelena Pavičić Vukičević (BM 365) ima 11,38, Miroslav Škoro (Domovinski pokret) 11,23. Na četvrtom je mjestu Davor Filipović (HDZ) s 10,24. 

Joško Klisović (SDP) prema izlaznim anketama dobiva svega 6,13 posto glasova, Vesna Škare Ožbolt 3,79 posto, Zvonimir Troskot (Most) 3,77 posto, a Davor Nađi (Fokus) 2,21 posto glasova. 

Ivica Puljak i Vice Mihanović u borbi za gradonačelnika Splita Tijesna borba za ulazak drugi krug u Zagrebu (Foto: DNEVNIK.hr)

U Splitu je u vodstvu Ivica Puljak (Centar) s 27,23 posto glasova, a drugi je Vice Mihanović (HDZ) s 23,41. Željko Kerum je na trećem mjestu sa 16,33 posto. 

Rezultate ostalih kandidata za gradonačelnika Splita pogledajte OVDJE

Ivica Puljak i Vice Mihanović u borbi za gradonačelnika Splita Ivica Puljak i Vice Mihanović u borbi za gradonačelnika Splita (Foto: DNEVNIK.hr)

U Rijeci vodi Marko Filipović (SDP) s 28,67 posto glasova. Iza njega je Davor Štimac (nezavisni) sa 16,51 posto, a treći je Josip Ostrogović (HDZ) s 14,84. 

U Osijeku je, prema izlaznim anketama, u vodstvu Ivan Radić (HDZ) s 39,89 posto glasova. Na drugom je mjestu Berislav Mlinarević (Domovinski pokret) s 19,55 posto, dok je treći Goran Kušec (SDP) sa 17,22. 

Lokalni izbori, ilustracija Prve izlazne ankete: Saznajte tko vodi u četiri najveća grada prema prvim projekcijama

Ivan Celjak i Ivo Žinić Kako je glasala razrušena Banovina? HDZ izgubio Glinu, mladi lav Ivan Celjak potopio Žinića, napeto u Sisku

Prve komentare iz stožera kandidata pratite OVDJE. 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju