Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zamjena pragova

Pruga u Kaštelima očišćena, sutra kreću vlakovi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nešto poslije 12 sati i drugi je vagon nagibnog vlaka, koji je prije devet dana u teškoj prometnoj nesreći iskočio s tračnica u Rudinama kod Kaštela, pomaknut s dijela pruge, a nakon toga su djelatnici Hrvatskih željeznica započeli mijenjati pragove na tom dijelu pruge, doznaje se od direktora regionalnog ureda Hrvatskih željeznica u Splitu Slavka Šerića.

Zamjena pragova i priprema pruge potrajat će sve do kasno navečer, a u ponedjeljak se očekuje uspostava prometa na toj pruzi, potvrdio je Šerić. Nakon što je jučer višetonska dizalica ‘Veli Jože’, koja je u Rudine stigla iz Labina, pomakla prvi vagon, danas je micanjem i drugog vagona nakon devet dana koliko je prošlo od teške željezničke nesreće, kada je poginulo šest putnika a 55 ozlijeđeno, oslobođena pruga. Sutra ujutro bi, kako se očekuje, tim dijelom pruge prvo trebao proći teretni vlak, a nakon njega i nagibni putnički iz Zagreba.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nije kočio na vrijeme Željeznička nesreća u Slavoniji: "Žurio se jer mu je sin sletio s ceste. Onda se autom zabio u vlak i totalno slupao vozilo" Ilustracija Važni napredak Napravili levitirajući vlak koji vozi po običnoj pruzi: Moći će razviti brzinu do 200 kilometara na sat

Još se ne zna kada će pruga biti otvorena za promet

Sve ekipe Sekcije za pruge iz Splita i Remonta i održavana pruge iz Zagreba odmah su počele radove na sanaciji oštećenog kolosijeka. Kako se radi o složenim radovima i vrlo zahtjevnom terenu, u ovom trenutku ne možemo sa sigurnošću reći kada će radovi biti završeni i pruga otvorena za promet, stoji u priopćenju.

>> Prvi od dva vagona je odvučen s mjesta nesreće

Do daljnjega organizacija prometa teče kao i do sada, tj. umjesto nagibnih vlakova putnike prevoze autobusi na relaciji Split -Zagreb -Split, a noćni vlakovi i ovu noć prometuju na relaciji Zagreb-Perković-Zagreb dok se putnici na relaciji Perković - Split - Perković prevoze autobusima. Ni večeras nema mogućnosti korištenja spavaćih vagona i prijevoza automobila na relaciji Zagreb- Split -Zagreb. HŽ očekuje da će detaljne informacije o uspostavi prometa na pruzi Perković - Split, a time i na cijeloj relaciji Zagreb - Split, moći dati kasno večeras. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene