Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vlak smrti ode u staro željezo

Prvi od dva vagona je odvučen s mjesta nesreće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uklanjanje nagibnog vlaka koji je prije osam dana izletio s tračnica u Rudinama kod Kaštela počelo je danas.

Jedan od dvaju vagona nagibnog vlaka danas je kasno popodne ukrcan na 130-tonsku dizalicu 'Veli Jože' koja je iz Labina stigla u Rudine kako bi oslobodila prostor oko tračnica od vlaka koji je prije osam dana izletio izvan tračnica i tom je prilikom poginulo šest putnika, dok ih je 55 bilo teže i lakše ozlijeđenih.

Pročitajte i ovo Požar vlaka uzrok nepoznat VIDEO Drama na tračnicama: Zapalio se vlak u vožnji, opasnost prijetila i stambenim zgradama Dizalicom će ukloniti srušeni most luka zatvorena VIDEO Stigla dizalica: Počinje uklanjanje mosta u koji se zabio teretni brod

>> Retardant TG-300 nema certifikat?

Vagon je podignut i deponiran u Solinu, a sutra ujutro će se obaviti dizanje drugog vagona, doznaje se od direktora regionalnog ureda Hrvatskih željeznica Split Slavka Šerića.

'Nakon što sutra ujutro dizalica odnese i drugi vagon još će se jednom očistiti i urediti pruga koju treba dovesti u prijašnje stanje, pa se nadamo da će već u ponedjeljak biti otvoren promet na ovom dijelu pruge. Prvo će proći teretni vlak, a nakon toga i putnički, nagibni na liniji Zagreb-Split', kazao je Šerić. S obzirom na to da se vagoni nagibnog vlaka koji je sudjelovao u željezničkoj nesreći ne mogu popraviti, svi dijelovi koji budu mogli biti iskorišteni će se dignuti s vagona, a nakon toga će se sve ono što se ne može upotrijebiti iskoristiti za staro željezo, kazao je to Šerić.

U teškoj nesreći nagibnog vlaka u Rudinama poginulo je šestero putnika, dok h je 55 bilo teže i lakše ozlijeđeno.

Radnici Hrvatskih željeznica kazali su novinarima da bi akcija uklanjanja nagibnog vlaka zbog njegove težine od 98 tona mogla potrajati, a predviđeno je da se nagibni vlak dizalicom ukrca na teretnu kompoziciju. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene