Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brzo i učinkovito

Snimili smo kako se iz zraka hvataju ukoštac s prometnim gužvama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Provjerili smo kako izgleda kad policija o gužvi na cestama brine iz zraka.

Turistička sezona već je u jeku. Svakog vikenda tisuće automobila iz Hrvatske, ali i inozemstva kreću put Jadrana. Kako bi se regulirao promet, policija je sve počela kontrolirati i iz zraka.

Pročitajte i ovo Gužve na Lučkom, arhiva udarni vikend Gužve ne prestaju ni u večernjim satima: Na nekoliko dionica autoceste vozi se u kolonama Gužve na cestama Upozorenje vozačima Udarni je turistički vikend, pojačan je promet u smjeru mora: Na Krčkom mostu kolone od 4 kilometra

'Ovo je jedan od razloga zbog kojeg policija koristi helikopter. Barem tijekom turističke sezone. Trenutačno je gužva na naplatnim postajama Lučko negdje otprilike 4 kilometra, priča nam voditelj odjela za metodologiju rada i sigurnosti cestovnog prometa Ravnateljstva policije Vladimir Trivunović.

ALARMANTNE BROJKE Na cestama sve više vozača bez vozačke - Evo gdje ih je najviše

'Današnji dan je uobičajen za ovo godišnje doba, za ovaj vikend, obzirom na procjene od proteklih godina, što se tiče intenzitetea prometa', uvjerava nas o gustoj koloni. Svaki i najmanji zastoj odmah se kontrolira i alarmira ekipa na terenu.

Što znači koordinacija iz zraka možda najbolje pokazuje ovaj primjer - čim je uočena kolona, kolega iz policije alarmirao je službu na kopnu koja je poslala policijske službenike na motoru kako bi razriješili i utvrdili o čemu je točno riječ.

Sve se odvija brzo i učinkovito, a po potrebi mogu i sletjeti. Najvažnije u cijeloj priči je olakšavanje prolaska po autocesti i sigurnost svih putnika.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene