Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Večeras u Provjerenom

Obična igra završila induciranom komom, hematomima na mozgu i frakturom: "Taj gol apsolutno nije propisno postavljen"

Aktualno Galerija Igralište Igralište Foto: Vijesti u 17 Gol Gol Foto: Vijesti u 17 Ozljeda glave - 2 Ozljeda glave - 2 Foto: Vijesti u 17 Ozljeda glave - 1 Ozljeda glave - 1 Foto: Vijesti u 17 +0 Ivica Oršolić, Rafaelov otac Galerija 1/5 >>
Večerašnje Provjereno donosi priču o dječaku koji je tijekom igre zadobio frakturu lubanje, tri hematoma na mozgu i danima bio u induciranoj komi! Pri padu nogometnog gola metalna šipka udarila ga je u glavu.

Stručnjak za sigurnost na sportskim igralištima tvrdi – gol nije bio ispravno postavljen. U Hrvatskoj ovo nije prvi ovakav slučaj. Bilo je i onih sa smrtnim ishodom. Postavlja se pitanje - provjerava li itko sprave na nogometnim i dječjim igralištima.

"Prvih deset dana doslovno ne znam kako se zovem. Jednostavno sam svaki dan u bolnici i očekujem što će biti, kako će biti nam sin, znači ne budi se iz nesvijesti odnosno inducirane kome i jednostavno ne znaš ništa", rekao je Ivica Oršolić, Rafaelov tata.

Pročitajte i ovo Zdravko Vukić ravnatelj AZOP-A DOZNAJE DNEVNIK NOVE TV IZ AZOP-a otkrili do koje mjere je EOS Matrix ulazio u intimu građana: "Na to smo posebno osjetljivi"

Pročitajte i ovo Ilustracija Čeka rasplet situacije Studentica dotaknula ruku zaštitaru, a sada joj prijeti godinu dana zatvora: Za sve je kriv steznik

Marinko Kramarić, stalni sudski vještak za sigurnost na igralištima tvrdi da se takvi slučajevi viđaju svaki dan.

"Nažalost apsolutno taj gol nije propisno postavljen. Morao je biti učvršćen, morao je biti učvršćen tako da nekoliko djece može sjest gore na gornju prečku, a ne da se može ovako praktički sa vrlo malom silom prevrnuti", rekao je.

Emisiju gledajte četvrtkom navečer na Novoj TV, a više o pričama iz Provjerenog saznajte na novatv.hr/provjereno

Propustili ste emisiju? Pogledajte je besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene