Obavijesti Video Pretražite Navigacija
potresna priča

Provjereno donosi uznemirujuću snimku razgovora djelatnice socijalne skrbi i djeteta: ''Može se dogoditi da te smjeste u nekakav dom...''

Aktualno Galerija Provjereno donosi priču uznemirujuću snimku razgovora djelatnice ureda za socijalnu skrb i djeteta - 8 Provjereno donosi priču uznemirujuću snimku razgovora djelatnice ureda za socijalnu skrb i djeteta - 8 Foto: DNEVNIK.hr Provjereno donosi priču uznemirujuću snimku razgovora djelatnice ureda za socijalnu skrb i djeteta - 7 Provjereno donosi priču uznemirujuću snimku razgovora djelatnice ureda za socijalnu skrb i djeteta - 7 Foto: DNEVNIK.hr Provjereno donosi priču uznemirujuću snimku razgovora djelatnice ureda za socijalnu skrb i djeteta - 6 Provjereno donosi priču uznemirujuću snimku razgovora djelatnice ureda za socijalnu skrb i djeteta - 6 Foto: DNEVNIK.hr Provjereno donosi priču uznemirujuću snimku razgovora djelatnice ureda za socijalnu skrb i djeteta - 5 Provjereno donosi priču uznemirujuću snimku razgovora djelatnice ureda za socijalnu skrb i djeteta - 5 Foto: DNEVNIK.hr +3 Provjereno donosi priču uznemirujuću snimku razgovora djelatnice ureda za socijalnu skrb i djeteta - 4 Galerija 1/8 >>
Provjereno večeras donosi potresnu priču o slučaju u kojem djelatnica ureda za socijalnu skrb, po struci teologinja, djetetu prijeti odvajanjem od majke.

Dijete grca u suzama uznemireno jer mu žena, koju prvi put vidi u životu, govori da će završiti u domu ako ne bude htjelo viđati oca, da će ga vještačiti i staviti na aparate da vide govori li istinu.

Majka razgovor sluša i, kaže, poučena iskustvom ne usudi se reagirati jer je na prijašnje žalbe umjesto razumijevanja, dobila institucionalno mučenje, tužbe bivšeg partnera i vještačenja.

Provjereno u večerašnjoj emisiji donosi uznemirujuću snimku razgovora djelatnice u sustavu socijalne skrbi i maloljetnog djeteta, ali i nove dokaze o pristranosti i nepravilnostima u radu Područnog ureda za socijalnu skrb Rijeka.

Glavna je akterica priče voditeljica nadzora, osoba čije se mišljenje ponajviše uzima u obzir prilikom dodjele skrbništva. Po zvanju nije psihologinja, ni pedagoginja, već teologinja. S druge je strane dijete koje, kako majka kaže, odbija viđati oca zbog negativnih iskustava koje je s njime imalo, što su potvrdili i nalazi vještačenja drugih institucija.

Pročitajte i ovo Uhićen Hrvoje Vojković Hrvoje vojković Posao je započeo s Tuđmanovim unukom, Croatia osiguranje isplatilo mu je ogromnu otpremninu, a onda je pao jer nije posadio tulipane

"Recimo, jedan detalj, da ga je otac vodio pred popravni dom i rekao mu da će tu živjeti ako i dalje bude odbijao kontakte s njim. Kada je, recimo, dijete odbilo jesti nešto jer mu nije bilo fino - to je iskaz djeteta dan u Centru za socijalnu skrb - da mu je otac žlicom skoro izbio zube", priča majka za Provjereno i dodaje: "Preporuka vještaka je da nije preporučljivo da dijete odlazi na susrete s ocem na samo, bez stručne osobe i nadalje da se ocu preporuča kontinuirani tretman za mentalno zdravlje".

No, sve to ne sprječava voditeljicu nadzora da djetetu ovako govori o posljedicama ako ne bude viđalo oca.

"Može se čak dogoditi da tata ide još korak dalje pa da traže da te izdvoje iz obitelji, da kaže da te mama manipulira. PaM", riječi su voditeljice nadzora nakon kojih dijete počinje plakati.

Pročitajte i ovo Sabor - 3 Puka nagađanja Boji li se Plenković izbora? Oporba bijesni jer ne znaju kad će biti: "Građane hrvatske je sveo na babu Vangu"

Kaže kako ne želi ići u dom i da nije krivo što otac nije dobar otac i da ga se jako boji, a ona mu odgovara: "A zašto ga se bojiš? Jel tvoj tata pije? Jel konzumira alkohol? Jel puši? Dobro. Samo ti je agresivan?", i nastavlja: "On će biti tata cijeli život. Ne možeš imati drugog tatu, samo njega. Ako tata nije dobar, onda ćemo tatu strpati u dom. Može tako?"

Majka tvrdi, otac djeteta u prisnom je odnosu s drugom voditeljicom nadzora istoga ureda, a Provjerenom je ustupila i njihovu prepisku mailom te snimku razgovora u kojima oboje, u negativnom tonu, komentiraju majku djeteta.

"Centar zna što rade voditeljice mjere, a voditeljice mjere znaju da njima Centar štiti leđa", zaključuje majka.

Cijelu priču pogledajte u večerašnjem Provjerenom na Novoj TV.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene